erbasaran adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Web development veya tayıcı oyunu tarzi birşey yapacaksan php kullannmak, öğrenmek daha mantıklı. Eğer masaüstü program geliştireceksen java öğrenmen mantıklıdır. Java platformdan bağımsızdır. C türevi diller sadece windowsta çalışmaktadırlar. Mobil uygulama da diyorsan zaten java öğrenirsen android ile program kolaylıkla geliştirebilirsin. Ama öncelikle seçeceğin bir programlama dilini profesyonelce öğrenmen gerekir. Hepsinden bir şey değil de birinden herşeyi bilirsen avantajlı olursun.
C türevi dillerin sadece windowsta çalıştığını söylemeniz çok iyi oldu. Windows kullanmıyorum. sanırım her yol phpye çıkıyor.

html, css, javascript ve php ile devam edeceğim şimdilik. html, css i hallettim sayılır ama hala bazı konularda mantık kurmada zorlanıyorum. özellikle layoutlar konusunda. float konusu hala kafamda çözüme kavuşmuş değil. floatlar birbirine giriyor, clear:both işlevsiz kaldığı noktalarda ne yapacağımı bilmiyorum w3school ile başladım, ingilizce sorunum yok, kaynak önerirseniz mutlu olurum.