BHCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
insanlara nasıl hitap edeceğini öğrendiğinde uzun uzun anlatırım sana bu konuları, ama öğren, başka ortamda yaparsın cahil derler şehirli arkadaşım
Guzel kardesim,

Ben insanlara hakkettikleri sekilde davranirim. Efendi efendi cevap yazana saygi gosteririm, ona gore uslup kullanirim, senin gibi seviyesiz cevap yazanada anlayaacgi dilde yazarim. Ac bak yukarida yazdigin kelimelere, ondan sonra konus. Yukarida ne dedim, egitimli-sehirli insan digerlerine saygi gosterendir dedim, eger sen insanlara saygi gostermezsen, onlarda sana gostermez, senin anlayacagin uslupla cevap verir, sana efendi efendi cevap versek iyice sacmalarsin, sana hakketigin sekilde cevap vermek gerekiyor. Cahil adam bilmedigini bilmeyen adamdir. Senin gibi oy vermenin egitimle alakasi yoktur diyen insan zaten bu saatten sonra duzelmez. Dunyanin her yerinde egitimli kisilerin oy tercihleri ile cahillerin oy tercihleri farklidir. Bush egitimli kesimden oy alamaz, cahil cuhela amerikan koylulerinden oy alir. Bizim padisahin oylari egitimli sehirlerde digerlerine gore azdir, cahilligin norm oldugu yerlerde yuksek oy alir. Bu adamlarin oy aldigi yerlerde egitim seviyesi dusuktur, egitim seviyesi yuksek yerlerde oylari duser. Bu kdar basit seyleri sana anlatmaz zorunda kaliyorum.

Cahil adam insanlara saygi duymayip, onlarin kendisine saygi gostermesini isteyen kisidir. Hala uslup diyorsun, ac bak yazdigin mesaja, kendi uslubuna bak, ondan sonra bu adam niye beni tersliyor diye dusun. Hakketmesnede terslenmezsin, su sozune bak yahu: Herkes okumak zorunda degil. Bu ne ya. Herkes okumak zorunda. Memleketin en basit isini yapan insan bile en asagi liseye gitmek zrounda. Bir insanin egitimsizliginin cezasini sadece o insan cekmiyor, butun toplum cekiyor. toplum ne kadar egitimliyse, o kadar zenginlesir, medenilesir. Yerleri supuren bir lise mezunu ile ilkokul mezunu arasinda dagllar kadar fark vardir. Yani bukadar basit seyleri anlatirken ben cekiniyorum, sen bu laflari rahat rahat soyluyorsun. Yani yuh.

Su lafina bak: oy vermenin egitimle iligisi yoktur. Bide hayatin gerceklerine bak diyor, guler misin, aglar misin. Mantik tamamen ters. Sen ne soylediginin farkinda bile degilsin, bir insan ne kadar cok yerse, o kadar zayiflar demekle oy vrmenin egitimle ilgisi demek birebir ayni. Ben universitede calisiyorum, benim bir tane ogrencim senin su kurdugun cumleleri kursun, universitenin ogrenci alma bolumune bu adamin mezun oldugu liseden birini daha kabul etmeyin diye mektup yazarim, cok ciddiyim yazarim, hatta o lisenin mudurunu arayip, bu adam niye boyle diye sorarim. Benim internet isleri icin kurudum sirkette 6 kisi calisiyor, senin su ettigin laflarin birini etsinler, dusunemiyorlar diye aninda isten atarim. Uzun lafin kisasi saygi gosterene saygi gosteririm, saygi gostermeyene hakketigi uslupla yazarim.