protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam,

Yanlis anlamayin lafim size degil. Onceden belirttiginiz kesime acirdim, simdi hic acimiyorum. Niye diyecekseniz eden bulur diyorum. Yani dunyanin heryerinde insanlar once kendi cikarini korur, sonra etrafindakilerin cikarina bakar. Bu bahsettiginiz kesim yillardan beri ezilyor, ac birakliyor, kotu sartlarda yasatiliyor, 3 cocuk yapip, o cocuklarinda fakir kalmalarin icin yapilan propagandayi yiyor, adam yapmis cuvalla borc, memleketin sisirme ekonomisi iyi gidiyor diye seviniyor, ondan sonrada acim, bu para az diyor. Kendi cikarlarini dusunerek hareket etsinler, ampulun isigina giderlerse daha cok ac kalirlar. Hic kimse kusura bakmasin, adam milletin gozunun icine baka baka hirsizlik yapiyorsa, kendisini dusunmeyen insanlarin cikarini ben dusunemem, ne halleri varsa gorsunler. Az biraz kafayi calistirsinlar, kendilerine acimiyorlarsa, cocuklarinin gelecegi icin az biraz kafayi calistirip, hirsizlari secmesinler. BU kadar basit. Bunlar daha iyi gunler, amerika faizleri yukseltmeye basladiginda asgari ucretle bile is bulamayacaklar. Asil o zaman anlayacaklar durumu. Su anda durum iyi, en azindan 400 dolar civari ellerine para geciyor, prime rate 6% ciksin, o zaman 250 dolara is bulamayacaklar. Kendileri kasindi, yillardan beri anlattik, anlamadilar, baslarina gelince gorecekler. Bak asagida bu arkadaslarin nasil oy kullandigini goruyorsun, eden bulur, bunlara 1000l lira cok bile, bence asgari ucret kaldirilsin, piyasa dengesini daha asagida bulsun, issizlik azalsin, iyice somurulsunler.

Bu memlekette asil ezilip buzulen sinif egitimli ve sehirli kesimlerdir, cahillerin verdigi sacmasapan kararlar yuzunden dolayli zarar goruyorlar. Bu forumun ortalama egitim seviyesi en asagi lisedir, TR ortalamasinin cok uzerindedir, asil bu forumun uyelerinin gelecegi bu insanlarin verdigi kararlar yuzunden karariyor, TRnin 375 milyar dolara yakin borcu var, bu asagida oy verenler odemeyecek onu, egitimli kesimler calisip odeyecek, yani daha cok cekeceksiniz bunlardan.

http://www.youtube.com/watch?v=YY4Nbeed-hk
asgari ücret genel bir problemdir, 3 5 kendini bilmezi örnek gösterip savunmak çok saçmadır.
eğitimli dediğiniz neyin eğitimi ? eğitimli dediğiniz kim ? şehirli kim ?
asgari ücretle ne ilgisi var, asgari ücret yüksek olursa diğer meslek guruplarınında maaş ve çalışma şartları düzelir ancak siz o kısma bakamıyorsunuz.
oy vermenin eğitimle ilgisi yoktur, herkes okumak zorunda değildir ancak sosyal devlet insanların çalışma koşullarını iyileştirmek zorundadır, az hayatın gerçeklerine bakın.

iktidarın zihniyeti sizin değişik versiyonunuz.