Kim nederse desin video izleyerek, kitap okuyarak, uygulama yaparak bir yere kadar öğreniliyor deneyimli biri olduğu zaman gerçekten çok büyük başarı oluyor. Sektöründe lider firmasından bahsediyoruz gitmekte yarar var diye düşünüyorum ama sektörün her lideride aslında şampinyon değildir deneme şansınız varsa iletişime geçin arkadaşlarla
Bu işi ancak deneyerek ve tecrübe sahibi birinin yanında çalışarak öğrenebilirsin.
Bundan 3 sene önce Seo nedir bilmiyordum, Wordpress'de all in one seo kurarak başladım öğrenmeye, şimdi mesleğim oldu, birgün böyle bir işin mesleğim olacağını duysam güler geçerdim. Tamamen kişisel merak ve kafaya bakıyor olay. Size söyleneni değil, kafanızda yarattığınız mantıklı olayları uygulamalısınız.
Seo kavramı sürekli değişiyor, ve değişen düzene ayak uydurmak için sürekli takip etmelisiniz.
Orada alacağın seo eğitimi sadece forumlarda bildiklerini söyleyek sana,
Uzman seviyede "Backlink Elde Etme Teknikleri" eğiti veriliyor, neyin tekniğidir bu arkadaş ya.
Olayın özü Site içi optimizasyonda geçiyor, optimizasyonunun iyi olsun backlink falan zaten sıkıntı olmuyor.
Seo konusunda o kadar çok bildiğim, tecrübe ettiğim o kadar çok şey varki. Ama 1 tane seo makalesi yazmadım şu forumda, çünkü herkes bilirse benımde normal seo bilen kişilerden bir fakım kalmaz. Bu eğitimide öyle düşün, hiç kimse kendi sırlarını vermez, bilinen ama herkes tarafından bilinmeyen şeyleri söyler geçerler.
Şuan türkiyede en çok rekabetin olduğu sektörde aktif olarak 2 farklı firmada çalıştım, kısa sürelerde büyük başarılar yakaladım seo anlamında.
Eğer seo öğrenmek istiyorsanız, gidip biyerde birinin altında bi firmada çalışmaya başlayın, en iyi kendini geliştirme olayı budur.
Yeri geldi 10K lık siteyi filtreye soktum, yeri geldi 1 ayda 5k hite çıkardım.
Eskiden bu işler kolaydı, youtube kelimesinde 1 aylık 50 lira harcayarak 4.sıraya çıkıyorduk, çakma db ile site açıp 1 ayda 2K sektörel hit alıyorduk.
Ama artık olay bu kadar kolay değil, çok fazla detay var.
Size verilen yöntemlerle belki siteleri bir süre çıkarabilirsiniz ama sonrasında ne yapacğaınızı bilmezseniz yine düşersiniz o kelimelerde, önemli olan bir kelimede iyi sıralama almak değil, o sırayı aldığında ordan düşmemektir, çünkü en zor olay odur.
Neyse konudan biraz saptım galiba, kısacası hiç seo bilmeyen biri giderse faydalı olur, kendini geliştirebilir, sonuçta belirli bir bilgi sahibi sketörde bilinen bir site Seo hocası, bu eğitimi xxx, yy'de verse yorumum bu şekilde olacaktı, yani yazımı eğitimi veren site ile alakalı yazmadım yanlış anlaşılmasın.
Ama seo = tecrübe, yani eğitimle bi yere kadar.