by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaliteli site=yüksek hitli site demektir.

Kaliteli siteden alınan tanıtım yazısından mutlaka hit gelir.

Amaç backlink ise, paravanların etkisi son güncellemede iyice azalmazdı.

250+ dan fazla paravan sitem var, etkisinin ne kadar azaldığını sanırım en iyi analiz edebilecek kişilerden biriyim.

Sitenin kalitesini bazı arkadaşlar pagerank, alexa gibi değerlere göre değerlendiriyorlar tabi onlar da yanılıyor.

Tanıtım yazısı kategorisine açılan başlıklara dikkat edin, öne çıkartılan özellikler pagerank, alexa, dmoz kaydı v.s v.s bu üçü arasında kısır döngüde.

Bunlar çok kolayca manipüle edilebilecek değerler, google bütün bunloarın farkında değil mi? Tabii ki farkında. Köşesine çekilmiş kıs kıs gülüyor google tabir-i caiz ise. Sanki haberi yokmuş gibi, ben google'ı kandırdım işte diyenlere bakıp bakıp.

Yakın zamanda pr9, pr10 sitelerden link satanlar vardı, onlardan alım yapanlar yazsınlar konuya sitelerinin durumu nasıl şimdi

Yüksek hitli olmayan siteler, istediği kadar pagerank, alexa değeri olsun o sitenin kaliteli olduğunu göstermez.

Sitenin kalitesi, hit ile doğru orantılıdır. Hitli siteden alınan yazı üzerinden de, kendi sitemize hit gelir ister istemez, az ya da çok gelir.

"Asıl amaç backlink" diye düşünenler, eninde sonunda penguen 343. güncellemede bile olsa tepetaklak olurlar.

Bence amaç, projenin doğal tanıtılması, içine hedef kelimelerin %20 keyword density ile link çöplüğüne çevrilen tanıtım yazılarından daha etkili sinyal gönderir google'a.

Ekleme: haberler [dot] com dan tanıtım yazısı almıştım, aldığım günden itibaren her gün sürekli günlük 1K hit aldığım tanıtım yazısı üzerindeki keywords linkime tıklanarak geldi.

2 tane kategorime link vermiştim, 10 gün içinde hedef kelimemde ilk 3'e girdim.

Aynı hedef kelimesi için ben R10'da ki kaliteli diye nitelendirilen sitelerden backlinkler aldım ve hiç fayda sağlamamıştı.

10-15 tane bana göre kalitesiz, ama pagerank, alexa gibi değerlere bakıldığında kaliteli gibi görünen sitelerin yapamadığı etkiyi, haberler[dot]com tek başına sağladı. Ordan gelen günlük sabit 1K hit de cabası.

2 hafta sonra linkleri kaldırdılar zaten, şu anda yargı sürecindeyiz mahkemeye verdim konuya hakim olan R10 üyeleri de bilirler, dava açtım sonucu bekliyorum.

Linkler kaldırıldıktan sonra da müthiş bir düşüş oldu sitede, ben bu kadar düşüşü, bir çok aldığım linkler habersiz silinmişti ve düşü oldu ama bu kadar yüksek hacimli bir düşüşü başka hiç bir sitede yaşamadım ben.

Ekleme-2: Buradaki tanıtım yazısı satış konularında, sitelerini ultra kaliteli, mega kaliteli, harika ötesi kaliteli diye tanımlanan bütün sitelerden alım yapmışımdır, hepsini topla, tek başına haberler [dot] com dan "sürekli hit getiren özelliklerde tanıtım yazısının" etkisi kadar etki edemediler.

İyi forumlar.
Noktasından virgülüne kadar katılıyorum.

Bizler sitelere link veririz ve karşılığında Backlink alırız. Bunun doğal görünebilmesi için bir yazı içerisinde eklenmesi gerekmektedir. Ama iş burada bitmiyor. Backlinkin etkisinin tam manası ile sitenize etkisi olması için verilen linklerden sitenize ziyaretçi gelmesi gerekmektedir. İşin doğallığı buradadır. Aksi durumda sadece düşük puanlı bir link almış olursunuz.