Klavye adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Daikin/Airfel yetkili servisinde teknik servis elamanıyım. Sık sık karşılaştığımız problemlerin başında geliyor ısınamıyorum ama çok geliyor fatularımız diye.
Herkezin kış aylarına girmeden önce mutlaka kombilerine ve kalorifer tesisatlarına bakım yaptırması gerekiyor.

Ayrıca hiç kapatmadan sürekli kısık derecede çalıştırarak ay sonu düşük fatura ile karşılacağım diye bekleyenler her ay sonunda şaşırdıklarına eminim. Hem ısınamadık hemde dünya kadar fatura ödüyoruz diye.

Şimdi kombide eşanjör dediğimiz sistem sayesinde o size ayak uydurmaz ne kadar ön panelinde dereceyi siz ayarlasanızda o kalorifer peteklerinin içinde ki suyun sıcaklığını baz alır.
Son petek ile Kombi çıkış su derecesi sürekli farklı olduğu için sensörler sayesinde sürekli kendine ısı talebi gönderildiğini algılayarak sürekli ateşleme yaparak sizin aynı derecede yandığını sandığınız kombi sürekli sensör eşliğinde yanıp söner.

Daha anlaşılır olmak gerekirse aracınız ile 1.vites ile bir yere gitmeye çalışmak ile tam gaz bir yere gitmenin aynı mantık aynı yakıt tüketimi olduğunu anlamanız gerekir.

Kısaca sizlere önereceğim eğer kombi servislerine para vermem ben arkadaş diyenleriniz varsa öncelikle genelde son petek banyolarda olur su bosaltma vanasını açıp kombiden su basarsanız peteklerin içi temizlenir ve ısıyı daha cabuk iletir sizlere.

Kombi yakma derecesine gelincede örneğin eve geldiğiniz anda kombinizi havanın soğukluğuna göre 60-65 derece arası 1 saat maximu 1.5 saat çalıştırıp daha sonra en düşük seviyeye aldığınız anda daha tasarruflu olduğunu göreceksiniz sensörler düşük derece algılamadığı için petek içinde ki suyda en az kendisini 3-4 saat sıcak su kullanımını haricinde ısı talebini algılamayacaktır.
Hocam bizdede bosch var bizimkide 220 den asagi dusmuyor. Salondaki dereceyi 21.5 e indirdim kombinin uzerindeki petek derecesi 55 su derecesi ise 50 de ayarlar normalmi acaba yeni taktirdik biz yetkili servisteki eleman bu sekide ayarladi iyi olur dedi ev disariya gore cok iyi her oda sicak ama fatura biraz kabarik

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi