SklGrp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Makalenize hayran kaldım tebrik ederim. Peki flash oyun siteleri için ne düşünüyorsunuz merak ediyorum. Mesela 7 yaşındaki çocuğun g+ hesabı yoktur. Face hesabı yoktur. Twitter hesabı yoktur. Biz sosyal medyada gerçek anlamda hiç yokuz desem yalan olmaz sanırım.

Peki biz bu siteleri nasıl otoriter yapacağız?
Merhaba güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Aslında bir makale değil, sadece ciddi anlamda rahatsız olduğum bir konuyu dile getirdim. Sürekli cezalı olan siteler beni gerçekten üzüyor, çünkü webmasterların kendi sitelerine verdikleri emekleri biliyorum...

Evet mesela öyle bir sitenin sosyal medyada çok paylaşılmasına inanın hiç gerek yok. Sosyal medyada gerçek kişiler tarafından paylaşılması her site için + ancak illaha sosyal medyada paylaşılacak diye normalde paylaşılmayacak bir siteye spam paylaşımlar yaptırmak kesinlikle negatiftir. Google net bir şekilde gelen hiti ölçüyor ve kullanıcı deneyimi denilen olayı gerçekleştiriliyor. Sizin paylaşımız yapılıp hit gelmiyorsa, ciddi sıkıntı var demektir.

Oyun siteleri ne yapabilir; ben olsam direk facebook'a reklam verirdim. Buradan ciddi hit çekilir ancak bu maliyeti, onun dışında büyük ancak hitleri gerçek facebook sayfaları alınabilir; örneğin bir link paylaşıldığında 300 tık gelen sayfalar ciddi geri dönüş sağlar sizlere.

Donanimsiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sosyal medyada halen yanlış bilinen konuların başında geliyor.Ne kadar beğeninizin olduğunuzun hiçbir önemi yok.Sayfanızı beğenen 100 kişinin olması, bu 100 kişinin sizin hedef kitlenizdeki insanların olması durumunda 10.000 kişilik sayfadan daha fazla iyi dönüş almanız muhtemeldir.
Kesinlikle ana tema bu zaten. Eğer sizi cidden 100 kişi beğenmişse linkinizi paylaştığınızda geri dönüş %30 oluyor ve bu çok önemli bir kriter sosyal medya için. Günde 5 içerik paylaşsanız 30x5=150 tekil hit yapar sadece facebook sayfanızdan. Bu bile büyük bir değerdir anlayana...

Diğer arkadaşlarda "71298192 retweet yaptırdık daha ne kadar sosyal olacağız yahu" diye gezer dururlar...