BHCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
okuyalım araştıralım, örnek bağkur
bağkur borcu olanlara icra gelirse dediğiniz olur ama gelmez
ssk olan adama prim borcu çıkmış diyorum siz hala icradan bahsediyorsunuz
Yahu ssk'sı olan adam niye korksun hocam. Ben genel olarak yazdım ve genel konunun linkini verdim. Parantez içlerinde de sık sık belirttim kriter olaylarını yani.

Atıyorum, askerde olan bir arkadaşım vardı. Geldi askerden düğün yapacak,
Dişçiye gitmiş. Babadan sigortalıyım vs. demiş. Öyle böyle, sigortan yok artık zorunlu sigorta var vs. demişler, borcun oluncada sağlıktan yararlanamıyorsun. Ama bir şekilde o parayı ödüyorsun.

Geldi işte, 300 lira civarı birşey ödemiş. Görüştük ettik, konuştuk. Dedim askerdeki kısmını silerler zaten ama askerden döndüğün dönemden itibaren geçirirler yeniden zorunlu sigortaya dedim. Gitti sildirdi, 170'ti sanırım bilgi hattı da.

İyi dedi vs. sonraki aylarda 2.basamak 120 lira mı neydi işte, o basamaktan sigortası işlemeye devam ediyor. Bana sövüyor, iş bulamıyorum da işsiz adama ne sigortası ben istemiyorum vs.

Yahu dedim, banane? Bu işler böyle. Ödeme istersen ama borç borçtur.

Yani, kriterler içinde olanlar zaten korkmasın. Sigortası olan zaten sildiriyor. Onlarda sorun yokta, ben borç yazılıp sürekli olarak ben ödemem diyen arkadaşları uyarıyorum.

Tamam icra da gelmeyecek diyelim. 3-4 yıl boyunca işlesin liseden üni. dönemleri şu bu. Bu dönemdekiler zorunlu.

18'i doldurmuşsanız yani ve de üniversite öğrencisi ol olma, 25'yaşından sonrası için. Yani kriterleri herkes biliyordur. Kurtarma şansımızda var şartlar uyuyorsa.

Ama resmi gazetede yayınlanmış. Adına zorunlu demişler. Yani, tc yazınca o borç çatır çatır görünüyorsa günün birinde bir engel çıkar yani. Benim dediğim tam olarak bu. Yoksa askerde olan, sigortalı olan veya üniversite öğrencisi olup 25'ten ufak olan zaten korkmasın.

Haa e-icra olayına geçilir mi ya da ne zaman geçilir onun hakkında bir bilgim yok. Bağkur borçlusu kuzenler vardı mesela, sanırım emekli olmak için bile o borcu ödemek zorunda kalmışlardı. Dayımda da olmuştu, geçmiş dönem net hatırlamıyorum ama, borç günün birinde önümüze çıkar.

Haaaaaa; Çıkmayacaksa eğer, yasal haklarımız nedir? Resmi bir kaynak varsa bildiğiniz tartışmak için yazmıyorum yahu, biz keriz miyiz? Bizler de ödemeyelim? Bunun için diyorum. Elalem ödemez birşey olmaz, biz ödemeyiz tokatlarlar hemen. Ben hakkım olan ve bilmediğim birşey var ise bilmek isterim.
Diğer arkadaşlara da yol gösterici olur. Ama diyorum ki, benim bildiklerim bunlar. Ötesini bilen yazsın da rahat edelim. Kişisel cevaplarla bana yazmanız birşey değişmiyor ki. Benim de merak ettiğim resmi bir bildiri, resmi gazete ya da sigortalı olmama şansımızın hala olduğunu belirten resmi bir link? Biz de itiraz edip zorla ödetilen şu illetten kurtulalım yani.

NOT: Bana da gelinecek şu bu dediler kaymakamlıktan. Ama ne gelen oldu ne de giden. Yine de ödeme basamağı vs. belirlendi. Ama şu var, biz başvurduğumuz günlerde zorunlu olduğuna dair bir belge gelmişti bize de. Ve 18 yaşını doldurmuş kuzenimin çocuğuna da aynı kağıt gitmişti. Sgk'nın zorunlu sigortalı olma durumunu anlatan bir kağıt. Başkalarına gittimi bilemiyorum ama kızıp zaten atmıştım. Ama örneğini ya da kuzenlerde vs. varsa taratıp eklerim yine, hukuk konusunda bilgi verebilecek biri olursa bilgimiz olsun diye.