işlemci konusuna değineyim. bir amd phenom kullanan olarak her türlü intel diyorum. amd oyun için daha iyi falan yok öyle birşey inanmayın. işlemciye biraz para ayır hocam en azından 2. nesil bir i5 al.
AMD Phenom x4 2.20Ghz ile core2duo 6600 2.40Ghz kullandım yakın zamanlarda. Belki size şaka gibi gelecek ama core2duo nun performansı hem oyunlarda hem programlarda amd den neredeyse daha iyiydi diyebilirim. Birisi 4 diğeri 2 çekirdek olduğunu hesaba katın.
Ayrıca intel amd den çok daha tutarlı ve stabil çalışıyor. Amd bazı zamanlarda gerçekten saçmalayabiliyor, intelde hiç tutarsızlık sorunu yaşamadım, gayet rayında işlemlerini sürdürüyor çok başarılı

Örn: bu phenom x4 de fps bazen 20-30 kadar düşüyor 2-3 saniyelikde olsa ve sonra düzeliyor (ısınma sorunu olmadığına eminim) ancak yine önr: core2duo 6600 de 30 fps mi başladın, 3 saat sonrada o 30fps yi kesinlikle koruyor.
Ekran kartı olarak da nvidia gts serisi tavsiye ederim.
HDD olarak western digital tavsiye etmiyorum, sonraki tercihin olsun, ben memnun değilim bazı olaylarından. Samsung tercih edebilirsin, gayet iyi ve dayanıklı bence.
PUS u birazda olsa sağlam al. 256bit ekran kartı olduğunu varsayarsak 400w minimumda çalışır sistem, 600w olsun en üst kaynaklara ulaştığında sorun çıkmasın, performans düşmesin. PSU çok önemli, kimse hesaba katmıyor