Evet dediğiniz gibi tek bir yerden ynetim var duymuştum ama araştırmadım açıkçası.

Hepsi farklı içeriklerde olduğu için ve hepsine farklı eklentiler temalar vs. yüklediğim için işimi görmez diye düşündüğümden olsa gerek.

Hocam bulunduğunuz sektör önemli olan. E-ticaret sitesi için mi yoksa şirket sitesi için mi yoksa atıyorum oyun siteniz var adsense'den para kazanmak için mi paravan blog açıcaksınız bunları bilmeden şunu şunu yapmanız siteniz için mantıklı olur demem doğru olmaz ama belli temel taşlar vardır nasıl seo uyguladığınızda sitelerinize sef,keyword,açıklama vs. girmeden olmuosa bunlar içinde temel bir düzen vardır.

Genel hatlarıyla oluşturacağınız stratejinize bağlı olarak ana sitelerinizin alt sayfalarına farklı anchor textler ile linkler almanız gerekir. Anadomaine'de alırsınız.

atarabası.com siteniz var sayalım..

Ben bu domaine " at " kelimesi içinde link alırım. " arabası " kelimesinede. ve " at arabası " kelimesinde. farklı farklı anchor textler üretirim. domaininiz 3 keyword içeriyordur 3 tane ana domaine alırım. bu sadece ana domain için. title'da ne kullandıysanız onlara yönelik backlink alın. Tabi bu körü körüne gidip bi sürü sağlamak olmaz

atarabası.com/nerden-alinir.html sayfasına " at arabası nerden alınır" backlinki alırım.

Şimdi söyle düşünün 100 tane sayfanız var hepsi için backlink almanız oldukça zor olur. ya da e-ticaret siteniz var aynı şekilde bütün ürünlere backlink almanız güçtür. kategoriler backlink alırsınız, en çok tıklanan konularınıza, en çok görüntülenen ürünlere, en çok yorum alan sayfalara, en çok izlenen - oynan oyunlarınıza. (karışık verdim örnek olsun diye).

Yani benim mantığım direk gidip x sayfasına değilde ziyaretçi çekmiş olan 3-5 kişide dahi olsa google'dan ziyaretçi çekmiş bir sayfaya backlink alırım.

Bunların analizini yapmanız gerekir hangi sayfalara backlink almak gerek diye. en basitinden yandex kullanıyorum. Gün içerisinde kontrol ederim hangi sayfalara ziyaretçiler girmiş diye önemli gördüğüm sayfalara link veririm paravan sitemden. Şimdi tanıtım yazısımı, footer, sidebar vs. diye kafa karıştırmak istemem. Sizin tercihinize kalmış. ben footer'dan da veriyorum konu içerisinden de. Tanıtım yazısının etkisi olur mutlaka. o paravan ne durumda olduğunu bilmek gerek. Siz şimdi backlink için tanıtım yazısı veriyorsunuzdur ben sadece google botu siteme yol bulsun girsin içerde dolaşssın diye link veririm. Özelikle dmoz sitelerine önem veririm. dmoz kayıtlı paravan sitelerimden kendi içlerinde bağlarım birbirine döngü oluşssun maksat içerde. 1 sitesine link vermeden önce b-c-d sitelerini kendi aralarında bağlarım gerekirse e-f-g sitelerinden a'ya gelene kadar riski azaltmış olurum.

Şimdi hepsinin orantılı olması gerekiyor. Peki kardeşim bu nasıl olacak bi dünya site var hangi birine ne kadar link vericem diyorsunuz ?

Hocam atıyorum a siten için 5 sitenden footer ver 5 sitenden tanıtım yazısı ver 5 sitenden sidebar'dan ver. 5 sitenden farklı bi yerinden ver ama orantı olsun sitelerde. şimdi bu linkleri alırken 5 linki bi anda ekleme aynı site için zamana böl.

zaten eklediğinde takip et keywordleri direk etkisi birazda olsa beliricek 1 ay içerisinde ben burdan takip ederim günlük olarak. Gserp.com

keyword'lerinizi iyi seçmeniz gerekir. hangi sektörde iseniz o sektörün keywordlerini iyi belirlemeniz gerekir. niş domainler ile yola çıkmanızı öneririm. misal bebek malzemeleri üzerine bir siteniz var. ben gider bebek çantaları, bebek bezi, bebek yatakları gibi niş domainler araştırır onları satın alırım. ortalama 6 ay geliştiririm bu domainleri. sonrasında yukarda bahsettiğim kısada olsa sayfaların durumuna ziyaretçilerini izlerim aklıma yatan ve faydası olacağını düşündüğüm sayfalara backlink olarak linkimi eklerim ya da google bot'u siteme daha sık girsin diye. vs. vs..

Sektöre göre , yaptığınız sitelere göre değişir benim gözümde paravan siteler. hepsini ayrı ayrı ıp'lere bölmek hem maliyet hemde masraf gerektiyor bunları yaptınız 1 sene geçti. Hevesiniz ve azmini kırılmadığı sürece hedefinize sağlam adımlarla yaklaşırsınız. Rekabetin yüksek olduğu yerde ekip ile birlikte yapıldığında paravan sitelerin tadı yenmez. umarım bi nebzede bişiler söyleyebilmişimdir. söylenicek çok şey var ama malum herşeyi dile dökemiyorsunuz herkesin düşüncesi farklı oluyor ve muhalefete tutuluyorsunuz. Sabır, istikrar ve azminiz varsa hertürlü başarırsınız. Düşe kalka yapılıyor bu işler Hepinize başarılar dilerim.. Kritik noktalarda kalırsanız seve seve yardımcı olmaya çalışırım. ben sadece tecrübemi aktardım bi nebzede olsa kesin diye birşey yok bunlarda uygulama yaptıkça göreceksiniz..

clic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Wordpress'de Network yönetim sistemi var. Tek bir siteden diğer wordpress sitelerinizi yönetebiliyorsunuz. Bilginiz olsun..

Asıl konuya gelecek olursak. Kafama takılan sıkıntılar var paravanlara dair. Daha önce denediğim bir kaç teknik ceza görmüştü. Şimdi tekrardan paravan ağı kurmak istiyorum ama ana siteyi nasıl besleyebilirim bununla ilgili tereddütlerim var. Bir kaç defa dilim yandı açıkcası..
Merak ettiklerim; Ana siteyi nasıl güçlendireceğiz? Alt sayfalara mı yoksa farklı anchor textler ile anasayfaya mı kasmak mantıklı? Tanıtım yazısı olarak mı beslemek lazım yoksa sidebar yada footer'dan link çıkarak mı beslemek lazım? Bu kısımları biraz açarsanız sevinirim.

Benim gibi kafasında soru işareti olan diğer arkadaşlarıda aydınlatmış olursunuz.