nuti adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mrblar,

Kurumsal sitlerimizi barınması için server'e ihtiyacım var server alıp dataya göndersem daha mı mantıklı yoksa sunucu kiralamam mı

Sunucu barındırma fiyatlarına baktığımda fiyatlar çok çok yüksek yani 5 mbit aylık 350 tl civarı 100 mbit ise 1750 tl civarı şimdi 5mbit sunucu ile 100 mbit sunucu farkı ne olur

sunucu kiralamaya baktığımızda 100mbit hızla aylık 180 tlye sunucular var hem sunucu hemde barındırma almış oluyorum neden bu kadar fark var aralarında bunuda merak ediyorum bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Yazdığınız mesajda fiyat kısmına değinmeden farkı söyle açıklamak isterim. Fiyat kısmına değinmiyorum çünkü her firmanın bu konuda fiyatları farklı, farklı..

Eğer projeniz;

Kısa süreli bir iş veya ne kadar büyüyeceğini kestiremediğiniz bir iş ise kiralık sunucu almanız avantajlı.

Mesela, vbulletin forum sayfanız var, 10K olan hitiniz 3 ay sonra 50K daha sonra 100K oluyorsa kiralık sunucuda kalmanız avantajınıza dır. Çünkü sunucu yatırımı yaparsanız aldığınız sunucu belirli bir süre sonra işinizi görmez ise yeniden aynı yatırımı yapmanız gerekir zarar edersiniz.

AMA

Hosting firmasıysanız, bir sunucuda ne kadar boyutta, ne kadar adette, ne şekilde hizmetler barındıracağınıza siz karar verebiliyor ve limitler koyabiliyorsanız kiralık sunucu yerine sunucu yatırımı yapmak ve barındırma çok daha karlıdır.

Yada yapacağınız iş çok uzun sürelidir, mesela 3 yıl gibi, kullanacağınız kaynak da sabit veya 3 yılda en fazla %50 artacaktır buna göre bir sunucu yatırımı yapar barındırma hizmeti alırsanız yine karlı olursunuz.

Barındırma da kar etmek için aldığınız sunucunun özellikleri de önemli.

Misal

2 fiziksel işlemcil, 128gb ramli bir sunucu kiraladığınızda 1600 TL ödüyorsanız aylık

Aynı sunucuyu aldığınızda barındırma ücreti 200 TL ise

Sunucuyu 3 yıl kullanacaksanız kiralamanın hiçbir mantığı olmaz Kendiniz satın alırsınız.

Ama bu sunucuyu 5-6 ay kullanacaksanız satın almanında hiçbir mantığı olmayacaktır.