Merhaba arkadaşlar; şimdi dün böyle bir konu açtım.
https://www.r10.net/facebook-sayfa-al...sinir-yok.html
Doğal olarak bir ton arkadaşımız tamamen organik olduğunu iddaa ettikleri sayfaları bana satmak için msg attılar.
Bir arkadaşımızın iki sayfası varmış. Biri 285k, diğeri 350k beğeniye sahip...
Yani toplamda 635.000 kişiye gönderildi link!!!
Bu sayfalar gerçek olsa o linkten gelen hit sizi tahmin edemeyeceğiniz yerlere çıkartır
Ancak ben sözde tamamen organik olan sayfalardan gelen hiti gösteriyorum!
15!!!!
Yani oran %0,002!
Dikkat edin yüzde 0,002
Bu sayı sitenin 140 takipçisi olan ama 140'ıda kendi isteğiyle takip etmiş olan twitter hesabında link paylaşmam ile aynı değer...
Gerçek kullanıcı deneyiminde oran ise: %10,71
Uzun lafın kısası twitter'da sizi gerçekten takip eden 100 kişi olursa; her yazınıza twitterdan 15 kişi sokarsınız, günde 3 yazı yazarsınız 45 kişi sokarsanız. Aynı durum facebook ve google plus sayfalarınızda da yaparsanız; 135 gerçek kullanıcı yapar ve bu gelen 135 kişinin en büyük özelliği sayfanıza daha öncede gelmiş olmalıdır. Ve siz hergün sosyal ağlardan sitenize 135 kişi sokuyorken, arama motorlarından gelen hitiniz 50 ise; artık google'de patlamaya hazırsınız ve istediğiniz kelimede 1. olmaya çok yakınsınız...
-------------------------------------------------------------------
Yani işin gerçeği bırakın tüm sosyal medya takipçi kasmalarını, binlerce retweetleri, google plusları, sonra bri sonraki güncellemede ben hiç bir şey yapmadım google beni gene attı demeyin. Doğal olun... 50 kişiniz olsun ama sizi gerçekten takip eden 50 kişiniz olsun... Onlar size yeter inanın
Lütfen Sosyal Medya'da paylaşım iyi diye sözler edip durmayın. Orada da gerçek ve özgünlük gerekiyor. Şuursuz gibi binlerce paylaşım ve takipçi eden hiçbir şeye inanmayın!