Kiralık sunucu almanız sizin için daha iyi, Bilrom'un söylediklerine istinaden, gecenin bir vakti sunucuzda power yansa, ram yansa bunların sorumluluğu tamamen size ait ve her zaman yedek bulundurmak gerekiyor. Yedeğiniz yok ve gecenin bir vakti power'ınız yandı, esas sorun şimdi başlıyor. 1 kuruşluk parça oluyor size 3 kuruş, kısacası kiralık sunucu alıp aylık 250-300

ödemek daha mantıklı geliyor.
Söylenenlere katılıyorum, ancak önemli olan hususlardan biri de vade. Örneğin siz bu sunucuyu 3-4 yıl kullanacaksanız ( Sağlam konfigürasyonla mümkün diye düşünüyorum ) aylık 180 TL kiradan 3 yılda 6480 TL ücret etmekte.
Sadece sitelerinizi barındıracağınızı düşündüğüm için ortalama bir sunucu aldığınızı düşünelim. Şu anda doların sürekli yükseldiği bir dönemde bulunduğumuz için yuvarlak hesap 3.000 TL donanımınız için ayırdığınızı varsayalım. Barındırma için geriye 3480 TL gibi bir mebla kalıyor. Bu meblaya da sözleşme yaparak bence rahatlıkla 100 Mbit hat - 3 İp adresi ve Yeteri kadar da trafiğe sahip bir makine alınabilir.
Tabii bu biraz toz pembe bir senaryo oldu. Yukarıdaki yorumda belirtildiği gibi arıza durumlarında ek bir masraf çıkabilir. Kiralamanın da, barındırmanın da kendine göre avantajları var. Eğer uzun vadeli düşünürseniz barındırmanızı, kısa vadede ise kiralamanızın daha ekonomik olacağını düşünüyorum.
Bu tamamen benim şahsi düşüncemdir, umarım yanlış anlama olmaz.