Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hicbir ise yaramaz.
Hiçbir işe yaramaz deyip kesip atmak demektir. Bilginiz varsa paylaşın eğer yoksa bu tarz desteksiz bilgilerle insanları yönlendirmeyin ayıptır.

Konu sahibi arkadaşa hitaben;

Dediklerinizi uyguluyorum ama zahmetli, masraflı (düşükte olsa) faydasını görürsünüz uzun vadede. Uğraşırım derseniz site alıp geliştirip ana sitelerinizi beslemek faydalı olur. Tecrübe ile sabittir. Bunun işe yaramadığını söyleyen ya bu işte bilgisi yoktur ya da hevesinizi kırmak istiyordur. Her türlü bu tezi yıkarım. Kendim uyguluyorum ve faydasını görüyorum.

Blogspot vs. kullanmıyorum. Normal site açıp paravan olarak kullanabilirsiniz. Ama ben şuna karşıyım;
1 domain alıp 1 ay sonra o siteye tanıtım yazısı eklemek bence doğru değil çünkü yeni bir site. Ortalama tecrübe dayanarak söylüyorum ve uyguladığım için 6 ay sonra yapılacak birşeydir linklendirme çalışması yapmak. Site satın alın benzer içerikli onu ayrı ıp'ye bölün ona link ekleyebilirsiniz.

Tamamen strateji işidir paravan blog yapmak. Paravan site deyip geçmiceksiniz normal bir siteye gösterdiğiniz ilgiyi onada göstermelisiniz. Planlama yaparak uzun vadede etkisini görebilirsiniz.

aSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
70 siteyle test ediyorum internette seosu yapılacak en zor anahtar kelimelerde. Yalnız bu sitelerde ilk önce wordpress vardı sildim sonra kendim bir html sayfası yaptım 5 sayfa bunu da sildim şimdi hepsini aynı yönetim panelinden kontrol edebildiğim bir sistem yazdım. Böyle daha iyi oldu. Sitelerin 300-400 e yakın hata sayfaları var bunları temizliyorum ve düzenli içerik ekliyorum günlük 10-15 içerik ekliyorum. Sistem makale gibi olmadığı için daha kolay oluyor içerik yönetimi. Şu anda 5 site 1. sırada, ilk 10 sayfada da 30-40 site vardır. Hepsinin anahtar kelimesi farklı. 5-6 aya sonuç alırım o zaman konuyu bulabilirsem buradan yazarım. Yalnız benim sitelerimin hepsinin anahtar kelimeleri farklı ana sektör aynı bu yüzden paravan site olur mu olmaz mı bilmiyorum.
Hocam gayet güzel bir çalışma yapmışssınız. Wordpress tercih edilmesi genelde zahmetsiz ve kurulumu 2sn.'de olduğu için kolayımıza geliyor. Html site yapmanız + fark yaratacağı için sıralamalarda size etkisini +++ olarak görürsünüz. 70 Site zor haketten şuan bende de o kadar var allah kolaylık versin

İnanıyorum ki uzun vade de karlı bir iş olacak ve emeğinizin karşılığı alacaksınız..