Bazı arkadaşlar, o an kaç kişiyle uğraşıyor demiş.
Eğer, bir firma gerçekten büyükse ve onlarca, yüzlerce kişiyle uğraşıyorsa; çok para kazanıyor demektir. Bu nedenle de destek konusunda daha fazla eleman çalıştırması gerekir.
Yani, seçenek çok basittir. Ya, az kişiye hizmet sunarsın ve az kazanarak, az kişi ile destek verirsin. Ya da çok kişiye hizmet sunarsın ve çok kazanarak, çok kişi ile destek verirsin.
Cümleye balarken "baş harfin" dahi büyük olması önemlidir.
-Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
-Canlı desteğe bağlandığınız için ben teşekkür ederim.
-Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz, herhangi bir sorunda tekrar yazmaktan çekinmeyiniz.
-Canlı destek sistemimize hoş geldiniz. Ben Osman, size yardımcı olmaya çalışacağım. Lütfen sorununuzu net bir şekilde yazınız.
....
Bu şekilde yazmak, insana güven ve ciddiyet verir. Karşında ki insana göre hareket edersin.
-ne vardı?
-buyur?
-selam
-merhaba
-sorun neydi
Diye dalarsan, "oldu, teşekkürler." Der gider müşteri.
--------------------------
Ek olarak, bazen bakıyorum ADAM/FİRMA canlı destekte yer alan LIVEZILLA logosunu dahi değiştirmemiş. Bu, işine önem vermediğini gösterir. Oysaki oraya firmasının logosunu 2 dakika ayırıp koysa, müşteriye önem verdiğini gösterir. Bunun gibi bir çok detay var.
Geçen bir firmanın hizmeti hoşuma gitti ve bir çok cümle yazarak hizmetlerinin hoşuma gittiğini anlattım. Onları hiç muhabbetim yokken övdüm ve dedim ki; HESAP BİLGİLERİNİZİ İLETİN HİZMET ALACAĞIM.
Ben adama onlarca cümle yazıyorum. Adam bana teşekkürler, hesap bilgilerimiz bunlardır. Deyip geçiyor. Yahu, hizmet alacağım, para vereceğim ve seni onlarca cümle ile övmüşüm. Üç beş cümlede sen yaz, mutlu olduk falan de böyle düşünmenize.