Hocam bunu kendi sitemde test ettim onayladım. Mutlaka farklı konularda içerik girmeye çalışın. İnternette fazla olmayan yada anlatılmamış şeyleri yazın. Android sitem de bile neredeyse google play sayfası ile yarış eder oldum. Satmaya kalkıyordum ama sonra vazgeçtim içerik girmeye başladım. Bir bakıyorum şimdi öyle kelimelerden ziyaretçi geliyor ki. Sadece Google değil diğer arama motorları da ziyaretçi gönderiyor. Sitem de tutup da root nasıl atılır diye klişe konu açmaktansa farklı konular açarak mesela HTC One root nasıl atılır yazıyorum. Hele ki bilinmeyen, çok araştırılan bir konuysa mutlaka ona da yorum geliyor.
Eğer herkesin açtığı kategoriden konular giriyor, başlıkta ve içerikte aşağı yukarı aynı şeyleri yazıyorsanız ondan yükselemiyorsunuz. Haber sitelerine dikkat ederseniz bir haberi 3-5 kez farklı farklı yayınlıyorlar. Birisi ölse, bir film çıksa onu farklı başlık ve içerikle yayınlayarak Google da zirve yapıyorlar. Tabii ki news kategorisinde olmaları da etken ama sadece o yetmiyor. Yine haber sitelerinin içeriğine bakın, bir içerikte birden fazla konu başlığı kullanıp farklı sayfalara yönlendiriyorlar. Alakalı içerik burada karşımıza çıkıyor sürekli. Merak uyandırıcı, ilgi çekici başlık ve resimler her zaman ziyaretçiyi çekiyor. Gündemi takip ederek içerik girenler her zaman kazanıyor.
Bu sektörden ekmek yemek istiyorsanız farklı olacaksınız. Kimsenin yönelmediği tek alana yöneleceksiniz. Aynı içerikleri spinleyip atmanın artık kimseye faydası yok. Google zaten eski Google değil. Algoritma öyle bir yün yumağı oldu ki çözene aşkolsun. O yüzden boşuna Google çözmektense ziyaretçi profilini çözün. Anayltics raporlarına göre sitenize nereden ziyaretçi geliyor, hangi kelime ile sitenize giriş yapıyorlar (bazen gösteriyor), yaş ortalaması ne, ne kadar süre kalıyor, kaç sayfa geziliyor, yorum atıyorlar mı atmıyorlar mı, sitenizi sosyal medya da paylaşım yapan oluyor mu gibi kriterlere göre siteniz de değişikliğe gidebilirsiniz.
Sözün özü Google site sahiplerini esnaflıktan borsacılığa geçmeye zorladı. Esnaf için hesap yapmak kolay. Şu kadar mal var, şu kadar ciro şu kadar kar şu da vergi vs. Ama borsa öyle değil. Anında iniyor çıkıyor, sürekli takip etmek gerek, piyasalarda son durum ne, başbakan hasta oldu mu olmadı mı, savcı operasyonu sabah mı yapacak akşam mı, o saate borsa kapanır mı, döviz almak intihar mı yoksa hayat öpücüğü mü, amerika ne dedi türkiye ne tepki verdi gibi haberler nasıl takip ediliyorsa bu gün site sahibi olanlar da borsacı mantığında hareket etmeli. Borsa ne kadar spesifik ve anlaşılması zor bir sektör ise bizim durumumuzda aynı.
Güzel yorumlamışsın hocam ellerine sağlık teşekkür ederim.