Ne zaman link borsasına girsem, link borsası bölümüne uğramadan önce Google optimizasyon'a uğrarım ve genellikle böyle bir konu görürüm ve soğurum.
Bugüne kadar hiçkimseye link/seo çalışması yaptırmadım. Kendim öğrendim-uyguladım ve birşeyler elde ettiğim.
Bilindik seo kurallarını yazıp kimseyi bunaltmak istemiyorum. İnternette SEO ile ilgili makaleleri okuyun, zaten bilgi sahibi oluyorsunuz.
Kısa ve öz söyleyeyim; Google bir insan değil ve botları bir insan kadar zeki değildir. Bu yüzden kendiniz illa %100 özgün olunca Google size bonus vermiyor. Herşey sitenizin ününde bitiyor yani diğer sitelerin sitelerinize link verme oranlarında.
Bugüne kadar hep footer backlink aldım ve hiçbir zaman zararını görmedim. Neden mi? Çünklü işimi kimseye bırakmadan kendim yapıyorum ve zamana yayıyorum kafadan her siteyle link değişmi yapmıyorum. Linklerin etkisi bayağı oluyor tabii sitemede içerik giriyorum ve %100 özgün makaleleri ayda 5-10 defa yazıyorum gerisinde %50 veya daha düşük oranlarda içerik giriyorum. Günlük 2K ziyaretçim var, yetersiz bende çalışıyorum daha da artması için ancak zamanla göreceğim.