Google algoritmaları artık eskisi kadar basit değil. Yani sıralamada yükselmemenizin bir çok sebebi olabilir.
Örnek özgün makale yazıyorsunuz. Bu hiç bir yerde olmayan makale anlamı taşımamalıdır. Yani kimsede yok bende var, sizde var ama ziyaretçinin işine yarıyor mu? Peki sosyal medyada bu yazınız hashtag'lendi mi?
Bunu geçtim, aynı içeriğe sahip siteler sizin sitenizin anahtar kelimeleriyle alakalı övücü ve bilgi verici makaleler yayınladı mı? Tabi ki sadece tanıtım için hazır database'li veya tanıtım çöplüğü olan sitelerde değil.
Bunu da geçtim, sosyal medyadan sitenize gelen ziyaretçi aradığını bularak geldi ve zaman geçirdi mi?
Yazdığınız içerikte kullanıcı baştan sona makaleyi okuduğuna emin misiniz?
Google algoritmaları artık tamamen ziyaretçi ve sosyal medya odaklı. Sosyal medyayı eğer facebook sayfası kur, google+ sayfası aç ve linkleri koy olarak algılıyorsanız büyük yanlış var demektir.
Peki ne yapacaksınız?
Kendinize özgü stratejiler geliştirin. Düşünün elinizde bir ürün ve siz bunu nasıl pazarlayabilirsiniz? Dijital pazarlama büyük bir sektör ve ancak tecrübelerle bir yere gelebilirsiniz. Ve de emin olun SEO gizli formüllerin bulunduğu teknikler değildir. Sadece her SEO danışmanı kendine özgü strateji geliştirir ve tecrübeleriyle sizin yaptığınızın profesyonelini yapar. En önemlisi de sabırdır!
İyi çalışmalar diliyorum.