Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim ;
Görev yöneticisinden CPU kullanan programlara ve kullanma yüzdelerine bakarmısınız
gpumonitar.exe yaklaşık cpu'nun %90'ını sömürüyor fakat bu sorunu araştırdığımda ; bu virüs bir programın üzerinden işlem yapıyor ondan dolayı programlar ile ilgisi yok.
Komut satırına msconfig yazarak başlatma sekmesindeki gereksiz programların yada şüphelendiklerinin tikini kaldırıp yeniden başlatmayı deneyebilirsin. Yalnız arka planda kendini belli etmeden çalışan zararlı bir yazılımdan şüphe ediyorsan msconfig'de kendini gizleyebilir. Sorunun donanımsal olmadığına eminsen en iyi çözüm format.
Formattan sonra tekrar karşılaşacağımı bildiğimden dolayı format atmıyorum, geçen sefer r10dan bir arkadaş yardımcı olmuştu fakat r10 veri kaybı yaşadığından dolayı o konu yok oldu sanırsam belki tekrar tecrübeli bir arkadaş nokta atışı yaparak çözüm sunar diye konuyu açtım

örneğin bu lanet olası virüse karşı combofix ilaç gibi geliyor...
Kullandığın virüs programı filan arka planda cpu kullanımı izinleri ne kadar belki onlar etkiliyor.
Bir çok neden üretebiliriz aslında ama bunun en basit anlama yolu yeni bir kullanıcı açıp bir bak aynı sorun varsa donanımsal gideriz.
Hocam valla tam 3-4 saattir bu virüsü temizlemek için aramadığım konu kalmadı ama genellikle %90 combofix başta olmak üzere çeşitli programlar tavsiye ediliyor. Aramızda tecrübeli bir arkadaş varsa direk çözüm söyleyecektir inşallah.
Bende de aynı problem var Sistem Boşta İşlemi Cpu %100 gösteriyor sürekli bazen 90lara düşüyor sonra çıkıyor falan değişken..
Hocam sana tavsiyem ; combofix programını bilgisayarına kur ve çalıştır büyük ihtimalle sorunun düzelecektir, birkaç antivirüs programı ile üzerinden geçersen virüs temizlenir inşallah. Bende de öyle oldu ama nedense bilgisayarı tekrar yeniden başlattığımda cpu %100 oluyor. Görev yöneticisinden cpu'yu en çok kullanan programı sonlandırıyorum ve cpu değerleri normale dönüyor. Aslında kalıcı olarak düzelmesi lazım ama neden hala bu kadar uğraştırdı bilemiyorum, okadar lanet bir virüs ki bilgisayarda hareket etmeni neredeyse imkansız bir hale getiriyor.