Bu kişiden kişiye, yaşama göre değişir. Ek olarak gelişen bir dünya var, ne kadar bizleri bu telefonlarla daha rahat takip etseler bile kullanıyoruz.

Sana farklı farklı örnekler verebilirim. Mesela annem rahat görebilsin diye o yaştan sonra zorla akıllı telefon kullanmayı öğrettim.İnternete ona buna girmeyide öğretmeye çalışıyorum.

+Büyük çok insan oyun oynamaktan, online oyun oynama zevkine telefonla ulaştı. Hiç alakası olmayan insanlar bile.

+Kimisi facebook, kimisi twitter kimisi başka birşey için kullanıyor.Mesela ben hayatını facebook'tan yaşayann insanlardan değilim. Twitter'ı kullanırım. Ama lazım oluyorlar. Çok haber okurum. Şimdi bunları telefona ayarlamışım bildirim olunca geliyor, haberi veya birisinin ulaşma isteği vs. Bilgisayarı açmıyorum pek artık.Pc açılınca işte sitelere kadar bir çok şeye can sıkıntısından bulaştık 2005'ten beri.

+İş yerlerine çok kolaylık oluyor.Mesela kamera programlarından takip ediyorsun iş yaptığın alanı, faturaları, onu bunu...Senin alanın neyse onu.Ve bunu sistemli şekilde anlık bir kişi veya çoğul kişi yapabiliyor.

Daha kolaylaştırıyor şimdiki zamanı. İşi olmayan kullanmasın, kullananıda eleştirmesin. Zaten akıllı telefon, istemeyen normal telefon kullansın. Saysaaam daha çoook avantajı var.

Şöyle bir sorun var.Ülkemizde öyle bir olaya girdiki telefon işi, İphone'u veya benzeri telefonu olmayanın parası yok, olanın parası var. Ne kadar üst model o kadar havalı bir insan. İşte ego tatmini insanlar arasında yarış 5S'i olan 4S'i olana göre uçuyormuş hissi.Gibi gibi teknolojiyi doğru kullanmamamız.Sadece bize özel mi bilmiyorum.Bu konuda Türkiye abarttı.

Lakin daha teknolojiye uzak insanları bilgi sahibi yaptı. Facebook, twitter ve akıllı telefonlar işte bu birleşimden neler neler oldu. Tüm insanlar hemen hemen takipte, devletler, polisler buralardan haberdar.Millet oralardan örgütleniyor. VS vs vs

Benim gibi bilgisayardan kurtulmak isteyen insanlar için güzeldi.Şimdi girip sayfalarca millete yardımlar etmiyorum, tartışmıyorum veya o ortamın olacağı siteler açmıyorum. Zamanımı karşısında geçirmiyorum.Fazla gereksiz şeyleri okumuyorum. Lazım olunca telefondan hemen kontrol ediyorum oluyor bitiyor.Önceden bilgisayar başında günde heralde 50-70 tweet atıyordum şimdi haftada 5-10

Ve görüşme olarakta çok önemli.Bir video, resim veya ses dosyasını göndermek telefonda çok çok kolay ve rahat. Görüntülü görüşme keza öye. Yine internet üstünden ama yanında 1-2 kiloluk bilgisayarın yok Mesela bize hastanede çok işe yaramıştı.

Sadece alo diyecekse arkadaş 3310'da kullansa olur. İhitiyaç meselesi.