Bu forumda Kaan Gülten ile en çok takışan adam benim herhalde.
Hatta ona eleştiri getiren herkesi benim adamım olmakla suçladığı zamanlar çok eski değil.
Hatta autocad sitesi için sorular sorup sonra başımıza seohocası kesildiği zamanları da net hatırlıyorum.

Şimdi sektörde kitabı ile bir isim yaptı ve elbette bunun kaymağını yemek isteyecek.
@maniaccoder da normal olarak aralarındaki iş birliği yüzünden onu savunacak.

Ama işin özü şu.
Bu seo kursunda hayatın sırrını vermeyecekler.
Muhteşem seo taktikleri falan öğrenmeyeceksiniz.
Temel ve ileri seo tekniklerini ve mantığını belli bir disiplin içinde size aktaracaklar.
Kurs sonunda hiç bir şey bilmeyen bir adamsanız kendinizi geliştirecek bir düzeye ulaşırsınız.
Ama siz zaten belirli bir düzeydeyseniz size mucizevi taktikler öğretmeyecekler elbette.

Kursun mantığı fiyat performans ilişkisidir.
Şimdi internetteki tüm seo makalelerini okursanız görürsünüz ki bir sürü ahmak eskimiş veya hiç var olmamış bilgileri makale diye yazıyor.
Siz bu makaleleri okuyacaksınız, kitapları okuayacaksınız, doğru bilgileri seçeceksiniz,
sitelerinize uygulayacaksınız, muhtemelen başarısız olacaksınız ve bu dönemde domain, hosting, backlink, script parası gibi bir sürü zarar edeceksiniz. Üstelik bir yıla yakın vaktiniz geçecek.

Eğer harcayacak vaktiniz yoksa kursa gidersiniz. Kurs size belirli standart bilgiyi verir.
O para verilir mi diye soranlar olabilir. Eğer hobi olarak blog işletiyorsan verilmez elbette. Ama bir sanal mağaza açacaksan 2000 lira ekstra maliyet ile seo konusunda belirli bir donanımı kısa sürede kurstan sağlayabilirsin.

Hayatta en pahalı şey deneyimdir. Kendi kendinize öğrenirken 6 ay kaybedersiniz. Kurstan 1 ayda bu bilgileri öğrenip rakiplerinizin 5 ay önüne geçebilirsiniz.

Neden ingilizce kursuna gidiyoruz? Kendi kendimize öğrenemeyecek kadar aptal olduğumuz için mi? İnternette tonla kaynak var, hem seo gibi değişken de değil, sabit bir bilgi... Çünkü kursta size bilgi belirli bir sistematik içinde sunulur. Bu sistematiği kendi kendinize oluşturmanız fazla zaman alır, zaman paradır...