Mining: Sistem kaynaklarını hayvan gibi zorlayarak hash cracking. En kısa ve host firmaları için en açıklayıcı tanım. PEK ÇOK DATACENTER'DA YASAK önce sorun. Gerçi sizlerin sık kullandığı DCleri bilmiyorum. Türkiye'de pek bilinen bir kavram değil o yüzden el altından mining yaparsanız çakmazlar sanırım

Ben yıllardır bu iş için Türk forumlarında sunucu arıyorum kimse teklif vermiyor R10'da aramadım daha gerçi Konu açsamda havada kalır

Ne kazacaksınız bilmiyorum ama cpu tabanlı kazmayacaksanız boşuna donanım almayın. Buluta yönelin. Paranız varsa ASIC farm arayın. Türkiye'de incelediğim donanımlar kazmak için müsait değil. Düşük watt ile çalışan DCler teklif verirse ve onlardan alırsanız 1 ayda sunucu parası kadar zarar yaparsınız.

Farm kurmadan önce denediğimde (2010, DC isimlerini vermiyeceğim) IBM sunucuyu 1 ayda %100 kontrollü yükte, DELL sunucuyu 2 haftada %99 kontrollü yükte, HP sunucuyu 1 haftada %86 kontrollü yükte resmen havaya uçurdum. Fransızlar 1 gün dayandı en son %196 yüke vurmuştu makina kontrol edemedim Teknikteki arkadaşım powerın havai fişekler gibi patladığını söylüyordu Ha bu sunucular basit değil hayvan gibi cihazlardı, özellikle IBM. En son çareyi özel bir işlemcide buldumda onu dünyada satış için barındıran DC yok

Eğer olurda teklif verecek bir DC çıkarsa kişisel mining için AES destekli bir extreme + akıllı işlemcisi olan firma banada teklif versin. Diğer özellikler umrumda değil. 3 slot kaplayan bir crypter parça gönderecem onu takacaklar. Ama sunucu gecenin bir yarısı powerdan ışıklar saçmaya başlarsa karışmam, cihazın watt değerini hatırlamıyorumda en kötü 1500lük bir power olması lazım. Ha birde iyi bir soğutma. SPARC son seriden satan firma varsa 1. sırada değerlendiririm.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:51:10 -->-> Daha önceki mesaj 01:48:15 --

Unuttum, bu iş için iyi bir vps kullanırsanız ve uygun bir coin kazarsanız normal makinaya zarar vermezsiniz. Gerçi projelerimi açıklamayayım zarar verilmeyecek şekillerde fiziksel olarakta yapılabilir onu söyleyeyim, donanım analizine göre karar vermek lazım.

Break-Time hesaplarıda yapılacak bu iş için tabi

Edit: yanlış anlaşılmasın vps almayacaksınız, aldığınız sunucu üzerinde kendinize oluşturacaksınız.