ben coinmarketcap.com u kullanırken mevcut market piyasasına göre olan sıralamayı son 24 saatteki alım satım piyasasını gösterecek şekilde değiştiriyorum :

bu bilgi bana hangi coin'lerin sürekli alım satımda olduğunu gösteriyor.
bunların içinde çok ilginç olanları var, mining yapılmadığı halde oldukça iyi marketi olan nextcoin gibi.
çinin devreye girişiyle altcoinler bitcoinden daha fazla zarar etti bu ilk 6-7 coinden o sıralarda alanların zarar etmesi doğal. bitcoin de zarar ettirdi zaten o sıralar.
yukarıda bi önceki postumdaki listedikiler market piyasası diğer altcoinlere göre çok yüksek olan coinler.
yani elinde fazlaca coin olan kişilerin kalkıp speküle edebilmeleri yenilere göre çok zor.
yeni çıkan coinlerin neredeyse tamamı milleti silkelemek amacıyla kuruluyor.
coini kuran veya ilk kazanlar piyasayı ellerine alıyorlar.
ve zaten toplam 10k$ larda gezinen ilk etaplarda o coinde istediği gibi fiyat yükselmesi sağlayıp millete bu coin yükselecek hissi verdirip millet alıma girdiğinde elindeki milyonlarca coini satışa başlıyorlar. işte bu scam coin olayıdır.
bir coin de bunun yapılamaması için market piyasasının yüksek olması, günlük alım satım oranının sürekli ve yüksek seyretmesi gerekiyor.
yoksa "aa bu coin yükseliyor daha yükselmeden hemen alayım" diye bir sürü insanın parası alınacak ve bir müddet sonra ölüp giden coinlerden zarar eden bir sürü insan olacak.

bence buna alet olmamak lazım.
özellikle yeni coinler btc'leri katlamanın yolu olarak gözüküyor.
ama gelecekleri pek yok. ( bence )