Arkadaşlar bu konuyu altcoinler hakkındaki fikrinizi almak için açıyorum.
Belki biliyorsunuzdur, bitcoinden ziyade altcoin alım satımı ile uğraşıyorum ve ciddi şekilde kazandırıyor.
Ama dikkat ettiyseniz gitgide, altcoin sayısı bir hayli arttı ve her gün 4-5 tane yeni altcoin çıkıyor.
Bu yüzden altcoin piyasasının biteceğini iddia edenler olduğu gibi, piyasanın sonunda dengesini ve kriterlerini bulacağını düşünenler de var.
Ben de altcoin piyasasının ölmeyeceğini, sonunda doğal olarak bir denge tutturacağını düşünüyorum. Yani bu kadar altcoinin arasında bazılarının diğerlerinin önüne geçmesini sağlayacak kriterler ve sistemler oluşacaktır muhakkak. Eğer bu kriterleri ve sistemi önceden öngörebilirsek kazanan tarafta olabiliriz.
Sizce bu kriterler neler olacak? Hangi altcoinler tutunacak, hangileri silinecek? (İsim bazlı değil kriterler açısından)
Ya da 5 sene sonrasını düşünün? Bir alışveriş sitesine girdiğinizde nasıl bir görüntü olacaktır? Yüzlerce altcoin ile ödeme seçeneği mi olacak, yoksa her altcoin kendi pazarlarını mı oluşturmaya çalışacak? Yoksa piyasada sadece 3-5 coin mi kalacak?
Peki bitcoin'in geleceği? Bitcoin'in işlemlerinin litecoin'e nazaran yavaş olduğu ve büyük hacimli işlemleri litecoin kadar efektif yapamadığı için bir süre sonra litecoin'in bitcoin'in önüne geçeceği söyleniyor. Bu olmasa bile bitcoin'in yerini daha efektif bir coinin alacağı söyleniyor. Hatta bitcoin ve litecoin developerlarının yeni bir coin üzerinde çalıştığını da okumuştum. Bu konuda ne düşünürsünüz?
Minerlara da sorayım. Mining'in, bir coinin değerine olan etkisi nedir? Hangi yönleriyle etkiler? Pre-mined coinlerin tutunma ihtimali var mı? Ya da coinin teknik özelliklerinden hangilerinin coinin değerine etkisi olduğunu düşünüyorsunuz?
Beyin fırtınası yapabiliriz. Öngörüleri doğru çıkanları da tarihe not düşmüş oluruz.