Hocam kendi kullandığın telefona kim app indirebilecek ki? Apple'da jailbreak olayı harici custom rom falan filanda yok.Jailbreak yapanda zaten kendi sorumluluğunu almıştır.
Günümüzün hackerları windows tabanlı sistemler için virüs üretmekle uğraşıyorlar.iOS Unix tabanlı bir sistem.Unix'e virüs yazmakla uğraşacak değerli vakte sahip hacker sayısı çok az.Onlarda kendi çaplarında takılıyorlar.
İkisinin farklı işletim sistemleri olduğunu ben de biliyorum zaten hocam. Custom romlardan android için bahsettim. Dediğim gibi amacım tartışmak değil. Jb yapmayıp güvenmediğiniz uygulamayı yüklemezseniz evet sorun yok. Aynı şey android için de geçerli root yapmayıp güvenmediğiniz uygulamaları kurmazsanız yine sorun yok. Günümüz hackerları windowsla uğraşıyorlarsa androidler linux tabanlı rahat olmamız lazım o zaman..
Evet ios daha güvenlidir çünkü kapalı bir sistem sonuç olarak. Ancak bu iosun da süper güvenli olduğu anlamına gelmiyor, varmak istediğim nokta bu. Olay biraz bilinçli kullanıcıda bitiyor bence...