karşılığı yok denmesinin en temel al gülüm ver gülüm matematiğinde karşılığı yok.
- insanlar az bulunan sarı bir maden buldular ve buna değerli dediler.
- daha az bulunan sertlik derecesi yüksek elması buldular buna değerli dediler.
- abd çıktı bu dolar dedi, dünyanın ihtiyacı var altın karşılığı olmamasına rağmen basacam da basacam dedi, kimse ses çıkarmadı hatta destekledi.
- o abd dolarlarıyla nice güzel ülkede nice güzel develüasyonlarla sermayelere sermayeler eklendi ama bu ekonomistleri bu olaylar arefesinde göremedik.
- abd dolarıyla uyuşturucu kaçakçılığı yapıldı, pis, kötü işlerde kullanılan paralar çeşitli şekillerde aklandı 100 yıldır ama bitcoin şimdi bu işlerde kullanılıyor diye 1 senede tukaka oldu.
- biz de 0 ve 1 lerden oluşan bu kriptocuklara "şu kadar" değeri var dedik. tamamen kafamıza göre belirledik, elinizdeki o salak kağıt paralardan hiç farkı yok mantalitede yani.
- bitcoini bitecek bir hayal olarak görenlere , 1/4 inin 3 hafta önce çinin exchange i yasaklamasıyla piyasadan bir anda çekildiğinin buna rağmen piyasanın tekrar toparlanma sürecine girdiğini belirtelim. dikkatinizi çekiyorum 3 haftada. 9 milyar $ henüz dünya ekonomik değerleri açısından pek fazla olmayabilir, 1 trilyon$ a ulaştığında bu değerler, bu yazıyı yazan ekonomistler dahil herkes tarafından iplenecek ve zamanında yatırım yapılmadığı için hayıflanılacak.
muhabbet de aynen şuna dönecek :
buraları bedava vermişler de dedem almamış.
klasik cümleyle bitireyim, yatırım tavsiyesi değildir.
riski senin ve ailen yerine başkası almayacak.
Senin ellerine kurban olayım ben!!!
Bu cryptocoin' lere "kaka at izi kalsın" yaklaşımı gösterenler acaba bu işten para kazanamayanlar yada kaybedenler olabilir mi ? Diye de eklemekten kendimi alamadım. Kimse kusura bakmasın...