Keşke hayat toz pembe olsa. @CtrlInformatics 'in sözlerine tamamen katılıyorum ve arka plandaki aktörlerin davranış şekillerinin önemli olduğuna inanıyorum.
Kendimin ürettiği bir komplo teorisi de şöyle; nasıl Amerikan ekonomisi dar boğazda, batıyor edebiyatı yapılıyorsa ve Amerika'da bunun farkındaysa. Yeni bir para birimine geçip parasının karizmasını sarsmaktansa çeşitli yeraltı kaynakları vasıtası ile bitcoin vb. bir takım sanal paralar oluşturarak dünyanın legal ekonomisini $ 'a endekslediği gibi, illegal ekonomisini de coin'ler üzerinden yürüttürmeye çalışıyor diye düşünüyorum. Bir müddet sonra kendi ekonomisi ve sistemi iyice çıkmaz noktaya geldiğinde kontrolü altındaki coin ekonomisini devreye sokması ve artık dünyanın legal ekonomisini coin'ler üzerinden yürütmesi hiç de fantezi değil diye düşünüyorum. Dolayısı ile şu an için illegal faaliyetlerin ağırlıklı olarak bu düzen üzerinden yürütülmesi ve basın kanalı ile halka duyurularak sirkülasyonlar oluşturulmasının öyle sanıldığı gibi bir övgü malzemesi olduğunu düşünmüyorum.
Para işleri kumardır ve her daim kazanan kasadır. Dünyanın ekonomisine kim yön veriyorsa, bu illegal ekonomiye de yön veren odur ve kazanan yine o olacaktır.