arkadaşlar php de sürüm arttırınca yani 5.4 e yükseltme yaptıktan sonra bazı kodlar hata vermeye başladı mesela
$grupid=$_SESSION["tjgrupid"];
$izinler=mysql_query("select * from gruplar,izinler where gruplar.grup_id=izinler.grup_id and gruplar.grup_id='$grupid'");
$izin=mysql_fetch_object($izinler);daha sonra bazı yerlerde
if($izin->izin_site_genel_okuma or $yetkili)
gibi bir kontrol kod kullanıyorum
$izin önüne @ koyduğum zaman hata ekranda gözükmüyor ama bunun asıl çözümü nasıl yapılabilir neyi nasıl kullanmam gerekiyor. Eğer @$izin yapmassam ekranda şu şekilde bir hata beliriyor.
Notice: Trying to get property of non-object in C:\xampp\htdocs\....\yonetim_paneli\sayfa.php on line 12
aynı sorun echo $izin->izin_site_genel_okuma yaptığım zamanda oluyor.
php nin daha önceki sürümlerinde çalışıyordu fakat xampp yeniledikten sonra bu şekilde oldu ve bazı sunucular da da aynı hata ile karşılaşmaktayım.
hataları gizlemek yerine çözümünü öğrenmek istiyorum yapmam gereken nedir sizce ?
sanki oturum başlatılmamış gibi geldi bana session_start(); bu fonksiyonu herşeyden önce en tepede yazmalısın. birde $_SESSION["tjgrupid"] oturum değişkenine bir değer atamalısın öyle boş olmaz diyor php. sonra daha $grupid=$_SESSION["tjgrupid"]; diye bilirsin yoks $grupid değişkenide boş olacak.