ardaaslan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bilgisayardan dıt dıt diye ses sadece parçalar yanlış takılınca öter..
t4ko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eğer olmadıysa ramleri bir söküp takar mısın onlardan olabilir.

Edit : dıt dıt sesinin gelmesi sürekliyse hocam ve pc açılıyorsa şöyle yap ; o küçük hoparlörün kablosunu çıkarıp sorunu çözebilirsin. Tabi pc açılıyorsa. Daha önceden bu sorun hep ramlerden kaynaklanıyordu.
ByMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ramleri kontrol edin.
Webcontroller adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fanda bulunan termal macuna elledin mi?
voLwy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşların dediği gibi büyük olasılıkla termal macundan kaynaklanıyor. Çevrende bilgisayarcı falan teknik servis varsa azıcık iste bir video bulup aynı işlemleri yap. Uğraşamam diyorsan kasayı alıp götür teknik servise.
Music adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bios sesli hata mesajlarının anlamları.

1 – Sürekli Ses – Güç kaynağı arızası
2 – Birçok kısa bip – Anakart arızası
3 – 1 uzun – Bellek tazelenmesinde hata
4 – 1 uzun 1 kısa – Anakart veya BIOS çipi arızası
5 – 1 uzun 2 kısa – Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
6 – 1 uzun 3 kısa – Ekran kartı arızası
7 – 2 uzun 1 kısa – Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
8 – 2 kısa – Bellek parity (eşlik) hatası9 – 3 kısa – Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata

Sıkıntın %90 ram'lerden dolayı. Çözümü ram'lerin iyice oturduğuna emin olun yerlerini değiştirerek takın. %10 ihtimalde ekran kartın sarsılmıştır tam oturmamıştır.

Bişeyi gözden kaçırmışım sen macuna dokunmuşsun. ramlerden sonra en kuvvetli ihtimal ve en kötü ihtimal işlemcin aşırı ısınıyor. Macun alıp sür düzelmezse su iç soğuk olsun
Cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Arkadaşlar sorun ramde değil, onun sesi farklı biliyorum, hem ramlere dokunmadım bile. Dediğim gibi sanırım macundan dolayı oluyor ama diyorum macun olmayınca da ötmez ki arkadaş işlemci ısınır o kadar macun sürmeyince ötecek bir bileşen yok yani bilgisayarda

Fanı düzgün takamadım desem, fan dönüyor yani çalışıyor tam oturmamış olsa da böyle öter mi?