çin malı veya bilmem ne malı ülkesi olması sorun değil
Android linux den modifiye mobil sistemler için geliştirilmiş bir arayüz. gayet de başarılı tabiki
android versiyonu 2 de olabilir 4 serisi de olabilir (piyasa son 3-5 ay içinde çıkmış birçok tlf da 4.1 veya 4.2 serileri bulunmakta. güncelleme ile son versiyona geçebilri veya kendiniz de yükleyebilirsiniz). önemli olan sizin aldığınız tlf daki hardware durumu
bence android versiyonu ve programlardan önce aldığınız tlf un hardware durmunu bilmenizde fayda var
misal.. 4 inch ve daha büyük ekranlı tlf larda 512mb ram ve yukarısı olması iyi olur.
bu büyüklükteki telefonlar için 2 çekirdek ve min 1ghz işlemci olması
boş dahili bellek alanının ise min 512mb olması gibi tercihen 1gb ve üstü olması gibi
tamam sd kartlara programları vs yüklersiniz ama en hızlı sd kartdan programın çalışması ile dahili bellekten çalışması arasında çok fark vardır
replika veya orjinal alırken... acizane tavsiyem, hardware kontrolü yapabilecek bir arkadaş ile almanız
bahsettiğiniz replika modellerin içindeki programlar genellikle sahte bilgileri göstermekte ve olduğundan çok daha yüksek hardware özellikleri ile satmaktadırlar
hatta bu olay o kadar ileri gittiki şikayet forumlarında ..nnnnn.radyo (isimleri baya duyulan ve bilinen radyolar), siteler, firmalar replika modelleri orjinal diye satıp ürünler haftası dolmadan teknik sorunları ile baya yorucu olmaktadır. ve tüketici hakları artık baş edemez durumdadır.
misal s3 modelin replikası dünya genelinde orjinalinden daha fazla satılmıştır.
kendim birçok replika modele, google dan hardware bilgisini detaylı gösteren programlar ile bakıp test ettim. satıcı resmen güncel programın gösterdiği değerleri kabul etmeyip beni sahtekarlıkla suçlamaya kalktı...
aldığınız ürünün teknik yapısını bilmenizde veya bilen biri ile almanızda fayda var...
başarılar