İlk yıllarından beri BTCyi takip ediyorum işim gereği. Uzmanı değilim elbette ama çakıldığınıda yükseldiğinide defalarca gördüm. Nerde ne amaçlarla kullanıldığınıda çok iyi biliyorum. Pazarın her türlü pisliğini, her türlü oyununu gördüm. Dediğim gibi işim bu.

Neden bu kadar popüler oldu sorusu yanlış. Neden bu kadar popüler hale getirildi asıl soru. Cevabını vermeyeceğim, sadece teoriler var çünkü. Coin mantıken gerçekten güzel sistem, klon olmayanların manifestolarını okumanızı öneririm. Kripto anarşist olan bizler için yaratılmış bir para birimi coinler. Fakat asla bir yatırım aracı değil coinler. Bu cümle klasik biliyorum. Coinler bir risk aracı. Bir nevi forex, borsa yada her ne derseniz. Kazancı daha yüksek ama tehlikesi aynı. Şu an borsadaki bir senedin batmayacağının nasıl bir garantisi yoksa coinlerin yok olmayacağınında garantisi yok. Yani değil ilerideki 10 yıl için 10 saniye için gelecek tahmini yapılamaz. İşte bu noktayı coinlerle ilk kez tanışan yurdum ekonomistleri göremiyor! Bu konu ekonomistlerle halledilebilecek bir konu değil. Yanlış tavsiyeler, piyasa oyunlarını bilmeyen ekonomistler vb. yüzünden yatırımcılar coinlerden korkuyor. Coin asla ve asla borsa değildir. Daha farklı kafa yormak gerekir. Bazen karşılaşıyorum bu işi farklı farklı noktalara bağlıyorlar. Gülüyorum ister istemez.

Ve bu işin bir yeraltı piyasası olduğunu, bu piyasanın coin pazarına %96 oranında hakim olduğunu unutmamak lazım. Sadece yüzeyi takip ederseniz batarsınız. Mesela silkroad geri açıldı, bu piyasayı dalgalandıracaktır. Zira silkroad BTC'nin işlem hacminin tavan yaptığı bir market. Hangi uzman(!) ekonomist bundan bahsetti?

Not: Yatırım tavsiyesi değildir, risk kullanıcıdadır.