Arkadaşlar ben size olayı kısaca özetliyim;
Ben freelance webtasarım işinden ev geçindiren biriyim.
Geçenlerde bir börekciye oturdum orda çalışan birisi ne iş yapıyorsun felan konu açıldı bende freelance web tasarım yaptıgımı belirttim ve sende bizdensin bizimle çalış felan dedi.
Bende merak ettim ve anlatmaya başladı işte ben birini çağıracakmışımda prim alacakmışım çağırdıgım kişide başkasını çağırcakmış ondanda prim alacakmışım vs...
Bu prim olayını duyduktan sonra olayı anladım zaten bir zamanlar boyle bir grup vardı avon anway urunlerini satan onlarda aynı mantıkla gıdıyordu.
herneyse ben düşünüyüm derken arkadaş bugun toplantı var gelirmisin dedi bende sırf kendılerını rezil etmek için tamam dedim.

Ben başta huylandım şimdi börekciye soruyorsun web sitesi satıyoruz diyor,
ama web sitesinin nasıl açıldığını ,nasıl işlediğini, domaininin ne oldugunu bilmez ve bana bu ürünü satmaya çalışıyor
İnsan düşünüyor niye bu kadar ısrarcı?
Olayı toplantıya gittiğimde öğrendim
Gerçekten umut tacirleri bunlar
Sisteme bakın
girişte 1600'TL Para ödüyorsun web tasarım adı altında ve wordpress basit bir tema veriyorlar.Web tasarım bahane yani
Ondan sonra 3 yıl sonra tekrar 700TL PARA ödüyorsun ve bu her 3 yılda bir böyle devam ediyor.
Böyle bir sistem olabilirmi ya adamlara soruyorum neresi sınırsız bunun diye ben size toplam 200tlye veriyim diyorum adam sen daha iyi bilirsin bu işleri diyor.
Anlıyacağınız adamlar girerken 1600tlyi veriyor ve bunu kurtarmanın peşine düşüyor.
Yazıktır günahtır milleti bilmedikleri işe sevk ediyorlar.
birde çok güzel senaryo yazmışlar işte şirketimizde xxx kişi şu kıdemde şu kadar kazanıyor vs.
İyide arkadaş nereye kadar böyle gidecek siz hizmet vermıyorsunuzki web tasarım adı altında network marketing olayına dahil ediyorsunuz insanları hemde 1600'tlye...
bu işten kim kazanır tabiki en baştakı insan.
Bence bu tür işlere hiç kafanızı yormayın paranıza yazık edersiniz.
Ortada hizmet olsa tamam diyeceğim sattıgınız urunun arkasında durun ama ortada urunde yok yalandan bir wp tabanlı site