The domain is in REGISTRAR-LOCK status with your current registrar, making it non-transferable. Please contact the current registrar in order to remove the registrar lock or to otherwise resolve the matter that has placed the domain in the current non-transferable status. We will keep the transfer request in this status for 5 days and will check the registrar status each day to see if it has changed. If it has not been changed after 5 days we will cancel the transfer and refund your account.
onayladım hocam transfer status de böyle yazıyor neyde sıkıntı var acaba ?
alan adının subatın 12 sine kadarda süresi var
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:44:43 -->-> Daha önceki mesaj 16:38:36 --
ayrıca mail olarak anında gelen maildenmi bahsediyorsunuz
IHS firmasında bazı domainlerde sorun var. Transfer ettiklerimin de 30-40 kadarı ihs'deydi. bunlardan bir kaç tanesinde transfer kilidi problemi yaşandı. IHS'den transfer kilidini açıyorsunuz, başarılı diyor ama internic.net ten sorgulama yapınca status kısmının "ok" yazmadığını görebiliyorsunuz. Transfer kilidini tekrar kapatıp açmak da sorunu düzeltmiyor. Bu domainleri tespit edip ıhs ye destek bildirimi açmak durumunda kaldım. Hemen hallettiler. Gelen cevap:
Alıntı
Gerekli düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Şu an alan adınızın statusu OK olarak görülmektedir.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:15:49 -->-> Daha önceki mesaj 19:12:15 --
Godaddy den 6 domain için transfer işlemi yaptım
5 inde : Manual WHOIS Verification
1 tanesinde ise > Pending Ownership Approval Bu ne demek arkadaşlar
Ownership approval bildiğim kadarıyla emaile gelecek olan linke tıklayarak onaylamanız istenecek. Fakat bu email domain kimin üzerine kayıtlıysa ona gidiyor. whois bilgilerini kontrol ediniz. sizin üzerinizeyse email er geç gelir. biraz geç gelebiliyor. ayrıca spam klasörünü de kontrol edin.
manual whois verification
benim anladığım kadarıyla yukarıdaki bahsettiğim onay mailini göndermek için whois kaydına bakan otomatik sistem bir sorundan dolayı ulaşamamış. (namesillo.com firmasında olan her domainde bu sorunu yaşadım mesela)
anladığım kadarıyla bu nedenle destekten birilerinin el atıp whois bilgilerinin kaydını girip whois bilgilerinden ortaya çıkacak olan domain sahibine onay emailinin gönderilmesi gerekiyor. işte bu aşamada. birisi el atsa üstteki aşamaya geçecek pending ownership approvala.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:22:47 -->-> Daha önceki mesaj 19:15:49 --
bir çok domain transfer ettim bir domain de sıkıntı çıktı transfer tamamlanmış hesabıma eklemediler birde kredi eklemişler , ticket attım 2 gün geçti bir dönüş yapmadılar koskoca firma garibime gitti
Ben de bir ticket açmıştım çok geç cevap verdiler.
Fakat kampanya nedeniyle çok fazla yüklenme olduğu için transfere dair sorunlarla ilgili açılan ticket'lara yetişemiyor olabilirler.