Bilişim bölümü öğrencisi olduğunu ve bu alanda yeni olduğunu göz önünde bulundurarak söylüyorum;
Okuldaki bilişim derslerini sadece iyi not alabilmek için öğren. Çünkü MEB'in kaynaklarından öğrenerek ne profesyonel bir programcı olabilirsin, ne de profesyonel bir tasarımcı. Bu dersler sadece sende alt yapı oluşturur. Senin de söylediğin gibi MEB bu konularda en az 10 sene geriden geliyor.
Madem bu alanda kendini geliştirmek istiyorsun; okula bağlı kalmadan, bireysel çalışarak kendini geliştir. İnternetten öğren. Ve öğreneceğin şeyler site açmak, bedava domain, bedava host değil;
XHTML ve CSS dersleri,
HTML5 ve CSS3 dersleri ve
İlgilendiğin bir web programlama dili ; olsun.
Ben yine iyi not almaya çalışıyorum hocam.Veritabanı programcılığı bölümü mevcut olsaydı okulumda o bölümü seçerdim lakin yoktu kısmet değilmiş.Meb'i cidden kınıyorum. 1.dönem html kodlarını not defterinde yazdık.(Bir ameleliklerle dolu temrinler yaptık sonrasında dreamweaver'a geçtiğimizden beri tek bir kod yazmadık.)
Masaüstü,sistem programcılığını bir öğrendikten sonra diğer alanlarla da uğraşacağım.Dediğiniz gibi evde emek vermedikten sonra olmaz zaten.