Ben mideden çok çektim güzel arkadaşım 2 defa da anestezi altında endoskopi oldum...
Yazılanların hiçbirini okumadım çünkü kulaktan doğma kudret narı , aç karnına süt , arı poleni , x iksiri , zeytin çekirdiği vb birton şeyi yemeniz size söylenecektir....
Sana kısa ve öz yazıyorum şuan hiçbirini yapma ! İlk olarak güzel bir hastanenin gastroloji bölümüne gidip muayene oluyorsun.Doktorunu iyi seç bu çok önemli bir husus.Neden doktora görün diyorum ? Basit mide yanmaları bunun yanında mide bulanmaları birtakım ilaçlar ile geçiştirilebilinir fakat süreklilik arz eden bir sıkıntı var ise bunun çaresine bakılmalıdır.
Örnek vericek olursak helico bacter pylori denen bir mikrop var , mide çeperinde asit altında yaşabilen lanet olası bir mikrop.Midenin yanmasına sebebiyet verir sabah erken kalkarsın miden bulanır gibi olur yemek yerden yemekler boğazına takılır yutamazsın boğulur gibi olursun ... gibi gibi bu tür mikropları daha gelişmeden yakalarsa doktorunuz fazla ugrasmadan kurtulursunuz bu illetten.
Birde son olarak belirtmek isterim , midenin ana düşmanı asitli içecekler , çok acı , çok yağlı yiğecekler ve strestir.
İlk olarak bu saydıklarımdan uzaklaşacaksın güzel sağlıklı bir perhizin olacak ve stresden bir şekilde kaçacaksın.
Geçmiş olsun diliyorum sana en kısa sürede dediğim bölümden sağlam bir doktora görünmen dileğiyle.
Birkaç gün doktora gidene kadar en azından yanmalarını dindirmek için rennie çiğneme tablet kullanabilirsin abartmadan.Mide bulantın da varsa kusmaya çalışma sakın derin derin nefes al , ferah hava iyi gelir , bunun yanında kepekli bisküviler çayla iyi tutar mideni , ara ara da birer kaşık balda at ağzına.
Tekrar geçmiş olsun.
Arkadaşa tamamen katılmakla birlikte aynı bakterinin bendede yaşam bulduğunu söylemek isterim. Rennie ciddi iyidir fakat ılık suyuda tavsiye ederim. Yanmayı hemen geçirir.