Ocak ayında büyük bir güncelleme olacağı ve bu güncelleme ile birlikte Youtube için işlerin değişeceği söyleniyordu. İşin aslını araştırdım ve aslında Ocak ayında bizi etkileyen birşey olmayacağını öğrendim. Bu durumdan kısmen partner kanallar etkilenecek.

******'dan alınan bir yazı (network alt bayinin yaptığı açıklama);

Alıntı
ocak ayından sonraki başvurular ise yönetilen olarak partner olacaklar. Durumumu değiştir dediğinde bir incelemeye girecek ve bu inceleme sonucu olumlu olursa yönetici olacaklar.

Yönetici kanallar dediğimiz gibi para kazanmaları hemen aktif olacak gelen ihtarlara karşı bildirim yapabilecekler. 1 ihtar aldıklarında ve bu ihtar gerçek ise yönetici durumu yönetilene geçecek ve tekrar bir ihtar aldığında karşı bildirim yapamayacak ( Sahte Olsa Dahi ) Geçerlilik süresinin dolmasını bekleyecek. ve yeniden durumumu degiştir aktif olduğunda yönetici konumuna geçme isteğinde bulunabilecek.

Yönetilen ise;

Bu kanal sahipleri durumumu değiştir diyebilir inceleme süresinde veya bu duruma hiç girmeden ihtar alırlar ise. Karşı bildirim yapma hakları olmayacak ve durumumu degiştirin butunuda aktif olmayacaktır. Geçerlilik süresinin dolmasını bekleyecekler.
Yani abartıldığı gibi videoların tek tek kontrolden geçirileceği gibi bir durum yok. Ben böyle bir durumun olmayacağını aylar öncesinden biliyordum fakat işin aslını bilmiyordum. Bu da yeni yılda Youtuber'ların içine su serpsin..