Ne satarsan sat, kaça satarsan sat en az 100 TL komisyon alırım diyor. Bu da demek oluyor ki; 1000 TL 'den daha düşük satışlarda vereceğin para 100 TL, 1001 TL ve üzerinde de % 10 komisyon ödüyorsun. Önce bunun ayrımına varılsın.

İlgili siteye üye olurken bir sözleşmeyi kabul ediyorsunuz ve o sözleşme nezninde fiyat konusunda müdahale edemiyorsunuz. Eğer ki siz site içi yazışmalarınızda site yönetimi size özel fiyat indirimi yapacağım dediyse ve sonrasında yapmadıysa eldeki yazışmaların ekran görüntüleri ve yazıcıdan çıktıları ile direkt olarak savcılığa suç duyurusunda bulunun. Ama ortada böyle bir şey yok iken otomatik bir mesaj doğrultusuda bu fikre kapılıp sonrasında bu veryansını ediyorsanız bu da anlamsız olur.

Kendi şahsi görüşlerime gelincede; Türk projesidir vıttırıdır, zıttırıdır şeklinde saçma düşüncelerle olayı milliyetçiliğe bağlayarak hareket etmeyi sevmem. Site sahiplerinin ilk başlardaki tavır ve temel amaçları belli kişilere yönelik domain'leri pazarlamak olduğu için ve düzenledikleri organizasyonlarda da bu şekilde tavırlar sergiledikleri için hiçbir şekilde katılım dahilinde oldukları organizasyonları benimsemem, desteklemem.

İlgili site benim sırtımdan para kazanıyorsa, benim domain'lerimi de pazarlaması lazımdır, haftada bir mailing yaparak bu iş olmaz. Reklam ve tanıtım çalışmalarını geliştirmesi lazımdır. Hiçbir mecrada bu sitenin tanıtımına denk gelmedim, varsa reklam çalışmaları sanırım en kötü sitelerinden bilgi verilirdi. Yapmış oldukları mailing'de bunu da vurgularlardı. İlgili siteyi ben biliyorum diye dönüp de bana sürekli reklamını göndermemelidir. Bilmeyen insanları bilgilendirmelidir. Benim sırtımdan para kazanıp da kendi cebinden reklam çalışması için bütçe çıkartmayacaksa işe yaramaz. Para kazanmak istiyorsan, önce para harcamalısın.

Bir arkadaş; "... sistemin daha çok bilinmesi için parking olayını yaygınlaştırıyorlar, bu da bir çeşit reklamdır ..." şeklinde bir ifade kurmuş. Ne yazık ki bu mantık ancak ve ancak Türk toplumuna mahsus bir durum olur ve bizlerde bunu savunuruz. Hem benim sırtımdan para kazanacaksın, hem benim sırtımdan para kazanmak için hiç kendini yormayacaksın, hem de sırtımdan daha fazla para kazanmak için kendi reklamını bile yapmayıp elini cebine sokmadığın durumlar için bana zorunluluk getirmeye kalkacaksın "sitelerini bana park et ben de komisyonu düşüreyim" diye. Yok öyle kolay paranın kazanıldığı bir dünya.

Ben, o kadar kolay şekilde para kazanmıyorum. Bu sitenin sahiplerinin de beni avlak yerine koyup kendi ceplerinden hiçbir şekilde harcama yapmayarak tamamen benim sırtımdan geçinme davranışına şahsım adına müsaade etmem.

Ayrıca site yönetimi, benimle aynı sözleşmeyi imzalamış birine özel indirim yapamaz. Eğer özel indirim yapacaksa gider o şahısla özel sözleşme imzalar.