iş ilanları sitesi açıyorum php elemanı aranıyor dolgun ücret
youtube'a giriyorum barack obama geleceğin mesleği olacak diyor
mark zuckerberg'in hikayesini okuyorum bilgisayarlar diyor kodlama diyor
sonra php öğrenmek diye aratıyorum r10'da bizimkiler boş iş 3 senede anca öğrenirsin. öğrenip napıcan? gibi yorumlar yapıyor her kafadan bir ses
Bence sen yanlış anlamışsın veya yanlış taraftan bakıyorsun kardeşim.
Obama orada sektörün geleceğinden bahsediyor, Php'nin değil. Ve Amerika şartlarını ortaya koymakta fayda var. Silikon Vadisi ile İstanbul'da yürüyen piyasa arasında dağlar kadar fark var. Onlar üretiyor, biz onların ürettiği kütüphaneleri, dilleri kullanarak iş yapıyoruz.Herşey orada yaratılıyor. Obama'nın bahsettiği bu.
Programlama Php'den ibaret birşey de değil. Bu işi bakkal zihniyeti ile yapan insanlarla dolu burası.Tam tersi prof. insanlarda var. Gelen yorumları eleyerek dikkate almalısın.
Sen Programlama'yı öğrenmelisin, PHP'yi değil. Diller birer araçtır, amaç değildir. Artık bunlara takılmamak lazım.
Her projenin gereklilikleri farklıdır. Bot yazarken tek bi php dosyasını text editör ile açlayıp saniyede sunucuna atarak çalıştırabilirsin. Yada ufak basit birşey yaparken, veya tek başına orta ölçekte proje çıkarırken php çok iyi bir dil olarak ihtiyacını görebilir.
Proje büyüdükçe sıçılır. Çünkü php'nin düzgün bir ekosistemi yok.
Php kullananların büyük çoğunluğu da programcı değil. Yabancı dil bilmeyen, php dışında birşey öğrenmeyen, yetenekleri kısıtlı insanlar.
Yaptıkları işlerin hepsi çöp. Hala orada burada notepad++ kullandığını söyleyip hava atmaya çalışıyorsan, herşeyini template'de kontrol ettiriyorsan ve tek düzen üstünde tek fonksiyon dosyasıyla çalışıyorsan, kendine programcı veya yazılımcı demeyeceksin.(genelleme yaptım)
Olay şu. Php geliştirme yapanların çoğu bakkal zihniyetinde.
Programlama bilmiyor hiçbiri. Veritabanı kullanıyor ama nasıl çalışıyor bilmiyor. Sorsan mysql ve phpmyadmin arayüzü dışında birşey yoktur. Post ediyor, ama post'un ne olduğunu bilmiyor. Browser nasıl çalışır, server nasıl çalışıyor bilmiyor. Veri türleri nelerdir bilmiyor. Ezberledikleri şeyler üzerinden gidiyorlar.
Php programlamaya başlayanların ilk dili. Amatörlerin hepsi php ile uğraşıyor.
Öğrenmesi kolay olduğu için, ayaklar altına alınmasıda kolay oluyor.
Ama bu php'yi zayıf yapmaz.