Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Arkadaş ban konusunu oldukça güzel anlatmış. Kendisine teşekkür ediyorum. Özellikle spin konusunda olan yazılarını da onaylıyorum.
Geçenlerde arkadaşın anlattıklarından bazılarını kısmen yaşadım. O yüzden konuyu hortlatasım geldi. Hayatımda da böyle bir şeyi ilk defa gördüm. Hintli adamın biri tutmuş 248 sayfa içinde kendi yapıtığım röportajların bile bulunduğu içeriklerin hepsini spinleyerek kendi sitesine koymuş. Bunu görünce neredeyse kafayı oynatacaktım. Adam bazı konularda google sıralamasında beni geçmişti bile. Üşenmemiş seo da yapmış... Ayrıca adam bir de adsense yayını da yapıyor. Kereste benim emeğimle kalkmış para da kazanıyor. Daha önce spinlenmiş makalemi çok gördüm ama çoğunda reklam yoktu. Olsa bile adamlar bir iki alıp başka almıyordu. Onlara hiç ses çıkarmadım. Kazanacağı üç beş liradan da benim yüzümden olmasın deyip es geçtim. Ama buna dayanamadım. Google'a ulaşabileceğim her türlü yerden ulaştım. Yazdığım bir adet içeriği bile saatler içerisinde hazırladığımı ve adamın benim emek verdiğim şeyleri spinleyip benim üzerimden asalak gibi para kazanmasını sindiremediğimi söyledim. Hemen ertesi günü (aslında bugün) adamın neredeyse bütün indeksi silindi ve tüm reklamları da kaldırıldı. Bu durumdan hiç memnun değilim aslında. Vicdanım müthiş şekilde rahatsız. Bence spin işini adsense banından önce etik olmadığı için yapmamak lazım. Hem karşıdakini üzersiniz, hem de kendiniz üzülürsünüz...