Çok geçmiş olsun diyerek başlayayım lafa, yakın zamanda makinaları almanız dileğiyle...
Mayıs'ın sonunda aldılar benim bilgisayarlarımı da, Ağustos'un sonunda geri alabildim. Gerçi benim dava biraz garipti, dolandırıcılık falan vardı ve tek bir yerde benim mail adresim varmış falan filan.
Sorularınıza ve yönlendirmeye gelirsek (1000 liranızı alırım. :P)
Bilgisayarlarınızın yedeğini alabiliyorsunuz, alamadığınızı kim söylemişse yanlış söylemiş. Yedeğinizi almak sizin
yasal hakkınız.
Eğer şirketseniz "Ben şirketim, bu bilgisayarlar da şirketin. Alın bunlar da faturası." tarzı yaklaşırsanız işlemleri hızlandırabilirler.
Bunlarla birlikte savcılığı değil, polisleri ararsanız ve biraz düzgün konuşursanız size çok yardımları oluyor. En azından şöyle örnek vereyim, benim polisleri aramak Temmuz'da aklıma geldi. O zamana kadar yüzüne bakılmamıştı benim aletlerin. Ağustos'ta da geri verdiler yani.
Yedeklerinizi aldıktan sonra "Bana bilgisayarlarımı yollayın, hard diskler sizde kalsın." artistliğini de yapabilirsiniz, bu da bir seçenektir.
Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.
Senin dava ne oldu derseniz... Bilmiyorum.
Hocam sizin dava tam olarak nasıldı bilmiyorum ama ben araya davanın bana açıldığı ve savcının bilgisayalarımı aldırıp incelenmesi için yolladığı bilişim suçları amirini sokmama rapmen savcının talimatı olmadan birşey yapamayacaklarını sadece kopyalama işlemini hızlandırabileceklerini iletmişlerdi.
Yani benim olayda ben işi savcının katibine baskı yaparak çözmüştüm
Mantıken düşünüldüğünde de savcı ne derse polis onu yapıyor durum böyle olunca polislerin pek yapabileceği birşey yok.
Ama yine sizinde benimde dediğim gibi, işte bu bilgisayarlar ve içerisindeki veriler benim için önemli, içerisindeki kopyaları alın ve bana bilgisayarlarımı geri verin gibisinden acıtasyon yapmak gerekiyor savcıya.
Savcının iyi yönünü yakalamak lazım