Hocam benimde bilgisayalarımı aldılar, sonrasında işlerim aksamasın diye hemen gidip yeni makineler aldım
Aynı size söylediklerini banada söylediler ama ben savcının katibini sürekli telefonla rahatsız edip bilgisayaların benim için önemini hatırlattım
Sonrasında savcı bey yanına çağırdı 40 gün sonra bilgisayarlarımı aldım.
Yani savcıya durumu çok iyi izah edip kandırmanız lazım deyim yerindeyse.
Şu an evde 7 tane bilgisayar oldu
Sanırım baskı yapmak gerekecek savcıya sürekli olarak. Oda polislere baskı yaparak harddisklerin incelemesinin hızlandırılmasını sağlayacağız. Fikir için çok teşekkürler.
Makinaların, harddisklererimize göre hiçbir önemi yok, hemen yeni bir laptop aldık işler aksamaması için, ancak içerisinde olan veriler bizim için çok önemli. Site bilgilerimizden, hali hazırdaki bir çok proje bilgilerimiz harddiskimizde.
Bence bilgisayarı almaları acayip saçma olmuş.Aynı zamanda harddisk'in kopyasını almaları gerekmiyormu.O gelen polis senin düşmanın olabilir,para yedirilmiş kişi olabilir.Bunu kimse bilemez.İçine bir illegal bir yazı ,döküman atmıyacaklarının garantisi yok.
Bir kopyasını almaları gerekirdi.Bilgisayarı götürmeleri acayip saçma geliyor bana.Teknoloji ilerledi komple harddisk'i kopyalan sistemler varken...
Geçmiş olsun.
İçine illegal bir yazı veya döküman koyamaz kimse. Harddisk detaylı incelendiğinde zaten o döküman veya yazının izinin hangi tarih saatte nerede nasıl konulduğu vs her şey çıkıyor. Biz harddiski formatladığımızı ve verilerin silindiğini sanıyoruz aslında bir çok yöntemle bunlar çok rahat bir şekilde gün yüzüne çıkabiliyor. Sadece biraz masraf ve zaman gerek.
Çalıştığım fabrikadan 10+ harddisk aldılar ertesi gün avukatlar gidip geri aldı. Harddisk 'in verilerini kendileri yedekleyip geri sahibine veriyorlar.
Fabrika ve avukatlar.... Daha bir avukatla anlaşamıyoruz, adamlar kanat takmış uçuyor, bizi saatte yüzlerce dolar kazanıyoruz filan sanıyorlar.