Dersin adı nedir ? Daha sonra içerik hakkında biraz bilgi verirsen başlık ve şıkları oluşturmak basit.
Internet üzerinden anket sitelerini kullanıp r10, facebook hesabında v.s paylaşırsın. Arkadaşlarına yapacaksan da soruların ve şıkların bulunduğu kağıdı çoğaltıp doldurman gerekiyor. En son kısım % leri çıkarmak olacaktır.
Örnek olarak r10'u da göz önüne alacak olursak;
Öğrencilerin (Lise veya Üniversite) internet kullanımı ve alışkanlıkları
1. Günde ortalama kaç saat internete bağlanıyorsunuz?
a) 0-2 saat
b) 2-4 saat
c) 5-7 saat
d) 8 saat veya fazlası
2. Internet'e günün en fazla hangi zamanlarında bağlanıyorsunuz?
a) Sabah
b) Öğlen
c) Akşam
d) Gece
3. İnternet'e en çok nereden bağlanıyorsunuz?
a) Ev
b) Cafe
c) Okul
d) Mobil
Bu şekilde çok rahat sorular çıkarabilirsin. Umarım sorunu doğru anladım ve doğru cevap verebilmişimdir. Eğer daha kapsamlı olsun dersen e) şıkı ekleyip ona doldurma alanı bırakırsan yarı açık olur ve daha ilginç cevaplar edinebilirsin.
Yukarda bahsettiğim şekilde 20 kişiye sorular sorduğunda mesela birinci soruda diyelim a)2 kişi b) 3 kişi c) 7 kişi d) 8 kişi işaretledi.
Yorumlarsak eğer; Üniversite öğrencilerinin %40'ı günde 8 saat veya daha fazla, %35'i 5-7 saat arası, %15'i 2-4 saat arası, %10'u da 0-2 saat arası internete bağlanmaktadır.