Şimdi arkadaşlar herkes bir şeyler yazmış konuya. Bilen de, bilmeyen de!
1. Konunun uzmanıymış gibi nutuk atan arkadaşlar, önce Patent ve Marka Tescili arasındaki farkı öğrenirlerse iyi olur diye tahmin ediyorum.
2. Konuya hala inanamıyorum. Bir marka herhangi bir ülkede tescil edilmişse ve Türkiye'de tescili yoksa, ama aynı zamanda da Türkiye'de faaliyet gösterecekse, yurt dışındaki tescil tarihi (hangi ülke olduğunun önemi yok) önemlidir. Türkiye'de tescili olmamasına karşın, başvuru yapılan bir çok marka direk olarak yurt dışından itiraz ile red olmuştur.
3. Eğer marka Özel marka statüsünde değilse, (Nike, Coca Cola vs gibi) o zaman zaten o marka ile alakalı herhangi bir sınıftan marka tesciline başvuru yapabilirsiniz. Herhangi bir sınıftan tescil ettirmek demek, o markayı almış olmak demek değildir. Örneğin bankacılık sektöründeki bir markayı inşaat yada ayakkabı sektöründe de tescil ettirebilirsiniz. Bu tescille de .com.tr domainin alabilirsiniz.
4. Boş verin bire bir aynı markayı, asıl markayı çağrıştıran zorlama markalar bile tescil edilemez. Örnek: Yapıkredi varken, Tapukredi markası bile red olabilir.
5. Arkadaş konuyu "tescil ettim" diye açmış. "Başvurdum" diye açsa daha mantıklı olurdu sanki.
6. Markayı açıklayacağını söylemiş ama sonra konunun silinmesi için başvurmuş nedense!
7. Haziran ayında başvuru yapılmışsa, bu markanın 6 ayda tescil edilip ellerine ulaşmasının mümkünatı yoktur.
Sorusu olan varsa cevaplayayım.
Arkadaşın markayı açıklamasını bende sabırsızlıkla bekliyorum.