Yurtiçi kargo ile çalışmak bir felakettir.
Kargoyu evime getirdikleri gün sabah 9 akşam 19.00'a kadar evde olmamla birlikte, öğlen saatlerinde "arayıp kargonuz evinize getirildi ama siz evde yokmuşsunuz kargonuz şubede gelin alın" demeleri üzerine sinirlerim tepeme çıktı.
Yetkili kişiye Y, Ben J

Y: Kargonuz getirildi evde yokmuşsunuz. Kargonuz x şubesinde buyrun gelin, alın.
J: Bugün sabahtan akşama kadar evdeydim nasıl getirildi de duymadım acab?
Y: Ben bilemiyorum arkadaşlar getirmişler, evde yokmuşsunuz.
J: Evdeydim diyorum nasıl evde yokmuşum?
Y: Beyefendi arkadaşlar getirmiş ben ne yapabilirim?
J: Bende arkadaşlarınızın yalan söylediğini belirtiyorum. Eğer getirdilerse ve evde bulamadılarsa bir kağıt - mağıt hiç bir şey yapıştırmıyorlar mı bunlar?
Y: Orasını bilemiyorum. Ben şube içi görevlisiyim, dağıtıma çıkan arkadaşlar ne yaptılar bilmiyorum.
J: Ne yani kargo gelmedi, beni şubeye getirticeksiniz üzerine bir de adrese teslim diye ücret alacaksınız doğru mu?
Y: .....
J: Peki tamam şubeye gelicem iyi günler.

Diyalog aynen böyledir.
Karşımdaki kişi tam bir gerizekalı olduğu gibi, ne yaptığı ya da ne ettiğiyle ilgili bilgisi olmayan birisidir.
Kargoyu almaya gittiğimde de ortalık çok yoğundu. Etraftan küfür yememek adına kavga çıkartmadım, yoksa gerçekten tartışırdım. Tabi ki burada ki maksat 2 - 3 tl olmazdı, o 2 - 3 tl'i kolay şekilde kazanmak isteyenlerin boğazında bırakmak olurdu da...

Bir daha çalışır mıyım? Tabi ki hayır.