Jobs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı o da 300 TL.
Bursta kredi de 300 TL.
Burs çıkmayan %90 öğrenciye kredi çıkıyor.
Kredi çıkmayan öğrenci yok diye biliyordum ama o da varmış, duydum.

Sistem çok kötü ama.
Yurtdışında ki sistem şöyle imiş;
Devlet, her okuyan öğrenciye burs veriyor. Okulu bitirirsen burstur, senindir, hakkındır misali... Okulu bitiremezsen kredidir, geri ödemek zorunludur, hakkın değildir misali... Okul ayriyeten hangi kurallara - şartlara göre bilmiyorum ama ev de veriyormuş. Bunlar göz önüne alınarak Türkiye'ye bakıldığında, maalesef öğrenciye destek, öğrenciyi okula davet etmek için bir yaptırım yok.

Türkiye'de işsizlik var denilmesine rağmen çevremde ki öğrenim kredisi almak isteyen o kadar arkadaşın durumlarına bazen üzülüyorum ki... Ailelerinin hepsinni durumları iyi, kötü değil gözüküyor. Bu öğrenim kredisini "havadan geliyor" düşüncesiyle alıyorlar. Ve o akşam ziyafet var, içki var düşüncesiyle harcamayı planlıyorlar. Bu da onlara 4 yıl sonrasında iş yaşantılarında ne kadar zor olduğunu gösterir.

Örnek isteyen, öğrenim kredisinden kim zorluk çekmiş mi biz çekelim diye düşünen dostlar varsa ekşisözlük'te ki öğrenim kredisiyle ilgili başlığı okuyup dert çekenlerin yorumlarını okuyabilirler.
O zaman öğrenci burs çıkarsa faydalanacak. Onun dışında kredi tarzı hiç bir şeye çok zor durumda değilse bulaşmayacak bu sistemde. Özetimiz bu.