1 sene önce açmış olduğum sadece kendi çabalarımla ve özgün konularla bir yerlere getirmeye çalıştığım Android Temalı sitemi satıyorum.
Portal olarak WP kuruludur, Forum olarak vBulletin 4 kuruludur. Fiyata vB4 Lisansı da dahildir. Zamanında vBSeo lisansı da alındı foruma lakin vBSeo firması kapandı lisansın pek bir anlamı kalmadı. Portaldaki WP teması da lisanslıydı ancak 1 kez domain değiştirdim ve wp temasını aldığım firma farklı kişilere devredildiği için lisansı yeni domaine aktarmadılar ben de satın almış olduğum temayı null olarak kullanmaya başladım, ironik bir durum
Gerek portal gerek forum temaları son derece özenerek hazırlanmış ve düzenlenmiştir. Konular ise tek tek kendi tarafımdan el emeği ve özgün olarak açılmıştır.
Forumda 6450'e yakın kayıtlı üye bulunmaktadır bunların 1000 tanesi aktif üyedir ve üye sayısı hızla artmaktadır. Site tam olarak 1 yaşındadır. Forumda 670 Konu ve 3000 mesaj yer almakta.
Sitenin Aylık olarak 13-14K Tekil ziyaretçisi vardır. Sitenin Alexa Rankı 680K civarı, siteye zaman ayırdığım dönemlerde 500k ya kadar yükselmişti sonra tekrardan düştü...Doğru düzgün adsense veya reklam çalışması yapılmamıştır. Link değişimi yapılmamıştır. Sitede herhangi illegal içerik yoktur tamamen yasal içeriğe sahiptir.
Satma sebebine gelince aslında bu siteyi hobi olarak açmıştım. Android hakkındaki haberler, paylaşımlar vs hep ilgimi çekmiştir bir Androidsever olarak, ancak son zamanlarda işimden dolayı o kadar meşgulum ki siteye zaman ayıramıyorum ve yeni rehberler ile haberler yayınlayamıyorum. Siteye hakettiği değeri ve zamanı ayıramıyorum, heba olup gitmesine gönlüm razı değil, siteyi değerlendirebilecek birisi alsın istiyorum.
- Site adresi : Pm ile gönderilecektir
- Site için istenen fiyat : 2000 TL
- Sitenin aylık getirisi : Reklam çalışması yapılmadığı için geliri yok. Güzel bir Adsense yerleşimi yapılırsa tahminime göre ayda 100 ile 300 TL arası güzel bir gelir elde edilebilir. Konular özgün olduğu için özellikle forum sayfası çok ilgi görüyor ve tekil ziyaretçi ile üye sayısı hızla artıyor.
- Sitenin açılış tarihi: 23 Ocak 2013
- Kategori, sitenin içeriği nedir: Android Bilgi & Haber & Rehber Paylaşım Portal ve Forum
- Günlük hit sayısı : 500 - 600
- Ziyaretçi kaynağı : Google, Yandex, Bing, Facebook
- Domainin yaşı ve Pagerank değeri : 1 Yaşında PR 0
- Site tüm içeriği birlikte mi satılık, sınırlama var ise neler: Tüm içerik dahil, kısıtlama yok. + 82 abonesi olan Facebook sayfasıda verilecek.
- Hosting dahil midir : Hosting Dahil Değil
- Banlı olduğu sponsor var mı : Yok
- Banlı olduğu arama motoru var mı : Yok
- Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi : Hepsi dahil
- Yazılım lisans sonlanma zamanı : Aktif vB4 Lisansı var destek süresi dolmuştur.
- Sitenin satışında herhangi hukuki bir problem var mı, telif hakkı vb.. : Hiç bir problem yok.
Son olarak söylemek istediğim site herşeyiyle dört dörtlük hazır ve yüksek potansiyele sahip. Satın aldıktan sonra şurayı şöyle yapsam burayı böyle yapsam diyecek türden bir eksikliği ve düzenleme gerektirecek birşeyi yok. Sadece konularınızı açıp yolunuza devam edeceksiniz.