JustRulz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
uzun zamandır uğraşıyorum borsa ile biraz ağır olacak ama bilmenizi isterim " borsada babası çocuğuna çocuğuda babasına " acımaz.

PALA AFFETMEZ.

Süregelen operasyonlar sebebi ile 15 günde 20 .000 TL kaybettim : )

Kaybettiğinizde size koymayacak paranız ile işi öğrenmeye çalışın ve unutmayın er ya da geç kasa kazanacak o yüzden vurun kaçın

Endex odaklı kağıt takip edeceğim ben diyorsanız da fed , Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik , ülke içi olaylar vb gibi size saçma gelebilecek etkenler ile ciddi paralar kaybedebilirsiniz dikkat edin.Bu sadece bir örnekti...

İçimden geleni söyliyeyim " BULAŞMA" : (

JR
Bende geçen sene çok yüksek işlemler yapıp, aracı kurumunun vermiş olduğu günlük işlem limitiyle içeride mevcut bakiye*4 katı, al - sat işlemleri yaptım. o vakit netaş revaçtaydı, bayağı kazanmıştım. Yani tahmini %500 kadar kazandım. Fakat gel gör ki, bi tahtada kademelerle ciddi anlamda oynadım çünki günlük işlem limiti %500 kazandım dediğim 30'binin 150bin olmasıyla, 600bini bulmuştu.başka bir tahtanın tahta oynatıcısı kademeleri oynadığımdan olsa gerek, malımı satamamam için hisseyi 1-2 taban götürünce ve günlük satış yapmam gerekirken satışı gerçekleştiremeyince 2 günde tüm param eridi. Çünki kasadan yedim, kendi paramdan değil. Bu iş felaket birşey. insanın gözünü doyurmuyor. Afedersiniz, açgözlü olmayacaksanız ben gibi; borsa ciddi anlamda çok kazandıran bir finans aracı.
Ne yapmalısın?
Matriks programı borsa verileri için kullanılabilir, borsa da şirketlerin temelleri pek birşeyi ifade etmez çoğu zaman çünki her hisse senedinin nominal değeri 1TL iken 1500 TL den işlem gören bir kağıda da denk gelebilirsiniz. Temel analizi kavrayıp ardından, matriks gibi programlar aracılığı ile tekniz analiz öğrenmeniz gerekebilir. İyi aşamalar katedecek olursanız borsadan çok para kazanabilirsiniz. En önemlisi arkadaşlarında bahsettiği gibi piyasaya hakim olmalı, devamlı takip etmeli (dış piyasa dahil!), kendince belirlemiş olduğun tahtaları izlemelisin...

JR'nin dediği gibi, bana da soracak olursan bulaşma derim