Birkaç gündür güncelleme konusunda analiz yapıyorum ve elde ettiğim veriler hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. Eski makaleleri tarih değiştirmeden eski tarihte güncellediğimde makalenin konumunda herhangi bir değişiklik olmuyor ancak makaleyi ana sayfaya düşürüp bugünkü tarihe göre güncellediğimde birçok makalemin ana sayfada yer aldığını gözlemledim. Bu durum google botlarının yeni yazılmış olan makalelere daha çok önem verdiğini göstermektedir. İçinizde eski makalelerini güncelleme niyetinde olan kişiler varsa eski tarih yerine yeni tarihe göre güncellemelerini tavsiye ederim.

Güncelleme sırasında makalenizin daha önceden başka web siteler tarafından çalınmamış olmasına özen gösterin. Eğer çalınmış olanbir makaleyi hiçbir köklü değişiklik yapmadan güncellerseniz sanki makaleyi siz çalmışsınız gibi olur ve kısa süre içerisinde spama düşersiniz. Güncellediğim makalelere resim ve video eklemeye özen gösteriyorum. Bu sayede sayfada kalma süresi uzamaktadır. Ayrıca sayfalar arası bağlantı vermeye de dikkat ediyorum. Şimdilik gözlemlediğim bunlar. Daha parlak fikirleri olanlar varsa dinlemek isterim.