Forumda uzun süredir aktif değildim eskisi gibi. Hoş özellikle yeni arkadaşlar bir ara database sorunu yaşandığından ve pek çok kayıt gittiğinden benim profile bakınca pek acemi görebilir beni . Hoş çok da yanılmış olmazlar kanımca. Ama, bu konuda yapılan yorumlara baktım da, ciddi olarak webmaster ve Seo alanlarında bir bilinç oluşmuş. Yapılan yorumların içi daha dolu geldi bana. Ben forumdan uzak kalalı bayaği bir gelişme olmuş gibi, umarım yanılmıyorumdur.

Hacklink konusunda pek çok şey söylenmiş. Genelde de doğru şeyler söylenmiş. Google link satın alan veya hacklink kullananları nasıl tespit edecek? Asıl mesele bu. Bence burad a mevcut linkin kalıcılığı ile ilgilenebilir google. Tabi linkin bulunduğu sitenin yapısı da önemli. Eğer bir edu uzantılı sitede bulunan link bir iki gün sonra siliniyorsa ve o link silinirken diğer linkler silinmiyorsa, hacklink sinyali var demektir. Ama sürekli yeni linkler veren ve kısa sürede önceki linkleri kaldıran bir site varsa burada kalıcılık aranmayabilir. Ne bileyim google böyle bir algoritma ile özellikle edu ve gov vb Pr olmasa da TR değeri yüksek sitelerdeki link aktivitelerini sıkı denetleyecek bir yöntem geliştirebilir diye düşünüyorum. Aynı şey para ile link alanları da etkileyebilir. Bu nedenle güvenli yerlerden kalıcı link almak bana hep daha mantıklı gelmiştir.