Merhaba,
Konuyla ilgili SEO bazında görüşlerime değinmeden mantıksal açıdan fikrimi belirtmek istiyorum. Genellikle hacklink yöntemi XYZ sektöründe kullanılıyor ve iyi de verim alındığı söyleniyor.
Bunun nedeni; XYZ içerikli siteler zaten uzun vadeli değil, kısa vadeli para dönüşümleri amaçlanarak açılır. Yani; Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından site kapanana dek ne kadar hit alır, reklâm yayımlarsa; site sahibi o kadar para kazanır, dolayısıyla da kısa vadeli hedefine ulaşmış olacaktır. Bu yüzden XYZ sektöründe hacklink daha yaygın ve hatta bu sektörün içinden olan çoğu kişi için âdeta vazgeçilmezdir.
Ancak "hacklink, uzun vadede zararlıdır" algısı kamuoyunda genel geçer bir yargı niteliği taşıdığından, yani herkes bunun böyle olduğunu benimsediği için legal ve kurumsal siteler pek hacklinke taraftar değildir.
İşin alışkanlık, ahlâk ya da SEO kısmına hiç değinmeyeceğim. Sadece kastedilen sektörün neden hacklinkte ısrarcı olduğunu ve genelde hacklink ile ilgilenenlerin bu tür içerikte sitelerde hacklinki kullandığını açıklamak istedim.
Ek olarak; hacklink kullanmıyorum ve XYZ sektörü içerisinde değilim. Amacım bilmeyen arkadaşlarımızı konu hakkında aydınlatabilmektir.
Ayrıca konuda dalga geçme amacıyla gönderilen mesajları da yadırgıyorum. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır sonuçta.
İyi sabahlar dilerim.